Plnená paprika
Plnená paprika

Plnená paprika trochu inak

mycake - fotkamycake, 19. augusta 2017
Plnená paprika trochu inak
Foto: mycake

Sú jedlá, ktoré sa ani pri veľkej snahe nedajú lákavo nafotiť. O to lepšie však chutia. To isté platí o tejto plnenej paprike, ktorú ma naučil pripravovať môj svokor. A na rozdiel od klasickej plnenej papriky vám garantujem, že zjete aj samotnú papriku. Odporúčam si ju pripraviť na večeru a podávať s chlebíkom. Recept je z mycake.sk.

3
porcie
35 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
2 ks
1 strúčik
150 g
150 g
150 g (alebo rôzne iné druhy syrov podľa chuti)
2 PL (pyré)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Každý syr si nakrájame na 6 približne rovnakých hranolčekov. Z paprík vykrojíme jadrovníky a naplníme ich syrom (z každého druhu syra 1 kúsok).

  2. 2

    Papriky opečiem na oleji z každej strany tak, aby sa vytvorili na šupke hnedé pľuzgieriky. Potom pridám nakrájanú paradajku, pretlačený strúčik cesnaku, paradajkový pretlak a zalejem asi 1 - 1,5 dcl vody.

  3. 3

    Papriky osolím, okorením a nechám dusiť asi 20 minút, kým sa všetky chute navzájom prepoja. Servírujem na tanier so šťavou a zajedám čerstvých chlebom. Dobrú chuť.❤

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Tento recept určo vyzkouším! Krásné foto, už cítím tu vůni a lahodnou chuť na jazyku, to bude dobrota! Díky za receptík, je fajnový! Klidně by k tomu šla i hrianka. hmm
Tvoj recept mi prišiel ako na zavolanie, práve som urobila plnené mäsom a zostalo mi 6 paprík, už som chcela bežať do obchodu po mäso. A chladnička plná syrov, hned vyskúšam.
@Zinnajdha @Bubaya @Kimlo @Cesminaz @Haji Dakujem vam z akrasne komentare, velmi ste ma potesili a som rada, ze vas recept zaujal. Dnes uz je to velmi tazke priniest nieco nove a chutne, co tu est enebolo medzi tolkymi skvelymi receptami:) Tiez som to vobec nepoznala, ale moj svokor to robieval a vzdy ked to pripravi, tak sa tesime...prajem krasny zvysok vikendu :)
Super receptík, zajtra ho urobím. Mám rada plnenú papriku. Aby sa mi veľmi nepripiekla položím ju na plátky slaninky. Robievam papriku ako pochúťku na studeno a naplním ju mäsom ako na klobásky. Obložím slaninkou a dám zapiecť do rúry. Môže sa urobiť aj v mikrovlnke, za 5 minút je hotová.
Keby svokríček ku Goude, Ementálu a Nive pridal nejakú tú mozzarellu alebo Bambino, bola by z toho Plnená paprika Quattro Formaggi - Štyri ročné obdobia, znelo by to určite lepšie.
@Kimlo (27.8.2017 15:31)

Mamma mia, musím svojmu pytónovi Brutusovi zaplatiť nejakú lekciu taliančiny. Inak ako dopadol tvoj pokus (esperimento), ktorý si tu spomínal pred týždňom? Asi nie veľmi slávne (disgusto).
@Mycake , vďaka za perfektný recept, vyskúšala som trochu upravené. Miesto pretlaku som na 3 papriky udusila asi 12 paradajok, dochutila som to oreganom, cesnakom a pridala k opečeným paprikám a naservírovala spolu s lístkami bazalky. Vynikajúci recept, za 20 minút hotové, budem robiť častejšie.
Pečenú papriku plnenú syrom som zvykla robiť, toto je o moc lepšie. Na pokrájané paradajky som hodila údeným syrom plnenú papriku a tak opekala a následne dusila, za 7 minút to bolo hotové, skvelé raňajky s cesnakovou hriankou. Určite bude aj verzia tvojho svokra, vo väčšom množstve. Ďakujem pekne a prajem hodnotný deň:-)



Pridaj komentár k receptu: