Plnená paprika trochu inak
Foto: mycake
Sú jedlá, ktoré sa ani pri veľkej snahe nedajú lákavo nafotiť. O to lepšie však chutia. To isté platí o tejto plnenej paprike, ktorú Zobraziť celý popisSú jedlá, ktoré sa ani pri veľkej snahe nedajú lákavo nafotiť. O to lepšie však chutia. To isté platí o tejto plnenej paprike, ktorú ma naučil pripravovať môj svokor. A na rozdiel od klasickej plnenej papriky vám garantujem, že zjete aj samotnú papriku. Odporúčam si ju pripraviť na večeru a podávať s chlebíkom. Recept je z mycake.sk.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks |
|
2 ks |
|
1 strúčik |
|
150 g |
|
150 g |
|
150 g (alebo rôzne iné druhy syrov podľa chuti) |
|
2 PL (pyré) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Každý syr si nakrájame na 6 približne rovnakých hranolčekov. Z paprík vykrojíme jadrovníky a naplníme ich syrom (z každého druhu syra 1 kúsok).
- 2
Papriky opečiem na oleji z každej strany tak, aby sa vytvorili na šupke hnedé pľuzgieriky. Potom pridám nakrájanú paradajku, pretlačený strúčik cesnaku, paradajkový pretlak a zalejem asi 1 - 1,5 dcl vody.
- 3
Papriky osolím, okorením a nechám dusiť asi 20 minút, kým sa všetky chute navzájom prepoja. Servírujem na tanier so šťavou a zajedám čerstvých chlebom. Dobrú chuť.❤
Tiež plnená paprika:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ked uz mudruješ tak formaggio je syr, a ročne obdobie sa povie stagione.
Mamma mia, musím svojmu pytónovi Brutusovi zaplatiť nejakú lekciu taliančiny. Inak ako dopadol tvoj pokus (esperimento), ktorý si tu spomínal pred týždňom? Asi nie veľmi slávne (disgusto).
Ďakujem, pekný zvyšok nedele!