Foto: tinca
Keďže hlivy bolo viac, a zostali aj stonky, ktorých je škoda, tak budú hlivové dni .
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Očistíme si zemiaky, cibuľu, cesnak, zázvor, chili papričku a všetko nakrájame na kocky. Brokolicu rozoberieme na malé ružičky. Hlivu nakrájame na plátky, ja som použila aj stopky, čo mi zostali z rcp- Vyprážané hlivové lupene.
-
3
Na oleji orestujeme do sklovita cibuľu, zázvor, chili papričku nakoniec cesnak, aby nezhorkol. Potom restujeme cca 15 min. hlivu, nakoniec pridáme všetku zeleninu,včetne vinickej zmesy. Zaprášime červenou mletou paprikou, troškou čerstvo namletého korenia, pridáme mletú a celú rascu dľa chuti. Zalejeme vodou, pridáme zemiaky a kocku bujónu. Varíme do zmäknutia všetkých surovín, cca 1/2 hod. Nakoniec po dovarení do hotovej polievky pridáme bohate petržlenovej a zelerovej vňate.
-
4
Podávame ako obednú polievku a kto má rád, tak aj na večeru. Mám suseda, ktorý aj raňajkuje polievku, takže ako komu chutí, to je na vás. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu