
Krkovička na cesnaku
Jednoduchý a pritom chutný recept, dá sa doplniť ľubovolnou surovinou a a tak je stále na...

Parené buchty - osvedčené
Viem, že dobré gazdinky robia parené buchty "od oka", ale ja mám tento recept vyskúšaný,...

Soté s cuketou, stonkovým zelerom, kešu
Ak máte v obľube soté, mäsko so šťavou, tak toto je pre vás typ na...

Celozrnné fusilli s ricottou a olivami
Celozrnné špirálky čistej chuti s lahodnou ricottou, olivami, paradajkami a čerstvými bylinkami.

Kurací steak s bylinkovým cottage
Dnes som pripravoval kuracie prsia na grile a upiekol som k nim zemiaky s rozmarínom, podával...

Pečené zemiaky s ...
... bryndzou a pečeným karfiolom podľa tohto perfektného receptu...

Krémové karí rizoto z bulguru
Hrnček = cca 250 ml. Cibuľu nakrájame na kocky, opražíme na oleji, pridáme vegetu, ...

Krupicové šúľance s makom
Z mlieka a detskej krupice uvaríme krupicovú kašu. Keď zhustne, primiešame do nej maslo a...

Mexické kura
Rýhla večera plná zeleniny a sladkokyslej štipľavej chuti . Takéto jedlo môžete uvariť aj na obed,...

Živánska
Dávnejšie sa mi pošťastilo kúpiť v Kauflande bravčovú panenku. Šupla som ju do mrazničky a teraz...

Morčacia pečeň na adžike
Toto sme dnes mali na večeru. Je to chutné a rýchle jedlo, u nás ho...

Rizoto s kuracím mäsom, mrkvou a so šampiňónmi
Očistený cesnak nakrájame nadrobno, cibuľku umyjeme a krájame na kolieska, mrkvu nastrúhame na hrubšie rezance,...

Čiernohorský rezeň na šaláte z kapusty
Očistené mäso nakrájame na štyri hrubšie pláty, naklepeme a zvnútra napichneme kapsu. Dovnútra vtlačíme syr....

Kačacia pečeň foie gras s oatmeal
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...

Lavórový šalát
Nuž, my naozaj šalát robíme v lavóri, lebo sa nikam inam nezmestí a keď my...

Tekvicové placečky
Možno notoricky známy recept, ale potešil ma výsledok - aj chuťovo aj vizuálne, tak ho...

Pečené Tofu s červenou kapustou
Táto klasika vám bude chutiť! Ideálna na Vianoce, medzisviatkové obdobie aj na Silvestrovskú zábavu. Prajeme...

Pšenová kaša s mrkvou
Kašu som sa naučila od svojej kamarátky Ľubky a mohla by som ju jesť každý deň, ...

Zapečené plnené vajcia s bryndzou
Májová bryndza je najlepšia, snažím sa z nej variť čo najviac. Už som robila pomazánku, bryndzové halušky,...

Pleskáč na masle a zelenine
Dostala som čerstvého pleskáča... uvažovala som, ako ho urobiť, aby bol chutný. tak som...

Bravčová panenka s omáčkou z podpňovky
Huby rastú ako divé, tak som teraz použila podpňovku obyčajnú, nazývanú tiež václavka, alebo...

Teľacie po burgundsky
Po ďalšom vegetariánskom týždni ma zase prepadla chuť na jemné mäsko. Tentokrát som sa snažil vyhnúť...

Sarma
Mleté mäso, uvarenú ryžu a vajcia vymiešame a ochutíme soľou a korením. Z kapustnej hlavy vyrežeme...

Steak z vysokej roštenky s fazuľkou
Steaky: Z roštenky nakrájame asi 250–gramové steaky, z obidvoch strán ich okoreníme čerstvo zomletým korením a...

Quinoa fašírka so špenátom
Tento recept som videl v jednej knizke, quinoa recipes, uz davnejsie a teraz ma napadlo...

Srnčie medailóniky s vanilkovo–brusnicovou omáčkou
Srnčie medailóniky očistíme a opečieme na oleji. Po opečení osolíme, okoreníme a dáme asi na...

Zimná pohánka
Pozerám že s pohánkou sa v poslednej dobe vrece roztrhlo, tak aj ja teda pridávam svoju...

Hlivový guláš
Recept je z knižky Slovegán, guláš je výborný, ja som ešte pridala 1 mrkvu, ...