Foto: hviera
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hrnček |
|
pár kúskov |
|
1 hrnček |
|
50-100 g (strúhaný) |
|
3-4 PL (alebo kyslá smotana) |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
1/2 bal. |
|
|
|
|
Postup
-
1
Hrnček = cca 250 ml. Cibuľu nakrájame na kocky, opražíme na oleji, pridáme vegetu, soľ a kari, trochu opečieme (nie som fanúšik vegety, tá moja vegeta je tzv. Nesoldík, som s ním maximálne spokojná). Potom pridáme prepláchnutý bulgur, trochu znova opečieme a pridáme vodu a hríby.
- 2
Keď klasicky varím bulgur, dávam na hrnček bulguru 1,5 hrnčeku vody, pri rizote dávam vždy viac, v tomto prípade stačili 2 hrnčeky. Keď je bulgur asi do polovice hotový, pridala som sójové kocky, neskôr kukuricu, prípadne ešte soľ a kari. Môžeme pridať aj trochu bieleho vína. Pri konci smotanu na varenie alebo kyslú smotanu (teraz som mala len kyslú smotanu) a strúhaný syr.
- 3
Už len vypnúť sporák, nechať pod pokrievkou dôjsť a môžeme podávať. Na obrázku s domácim bielym vínom a uhorkami podľa: https://varecha.pravda.sk/recepty/uhorkova-cina-fotorecept/71419-recept.html
Tiež bulgur:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
objednať, alebo
www.davidkovokoreni.sk/kde-nakoupit/seznam-prodejen...
- na konci zoznamu sú slovenské predajne.
bud na webe ako pisala bubaya alebo na hodoch, jarmokoch a tak bývajú. ja sa vždy tam zásobím rôznymi zaujímavými koreninami :) všetky majú bez glutamánu