Krémové karí rizoto z bulguru

hviera - fotkahviera, 15. júla 2018
Krémové karí rizoto z bulguru
Foto: hviera
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
pár kúskov
1 hrnček
50-100 g (strúhaný)
3-4 PL (alebo kyslá smotana)
1 ks
1/2 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hrnček = cca 250 ml. Cibuľu nakrájame na kocky, opražíme na oleji, pridáme vegetu, soľ a kari, trochu opečieme (nie som fanúšik vegety, tá moja vegeta je tzv. Nesoldík, som s ním maximálne spokojná). Potom pridáme prepláchnutý bulgur, trochu znova opečieme a pridáme vodu a hríby.

  2. 2

    Keď klasicky varím bulgur, dávam na hrnček bulguru 1,5 hrnčeku vody, pri rizote dávam vždy viac, v tomto prípade stačili 2 hrnčeky. Keď je bulgur asi do polovice hotový, pridala som sójové kocky, neskôr kukuricu, prípadne ešte soľ a kari. Môžeme pridať aj trochu bieleho vína. Pri konci smotanu na varenie alebo kyslú smotanu (teraz som mala len kyslú smotanu) a strúhaný syr.

  3. 3

    Už len vypnúť sporák, nechať pod pokrievkou dôjsť a môžeme podávať. Na obrázku s domácim bielym vínom a uhorkami podľa: https://varecha.pravda.sk/recepty/uhorkova-cina-fotorecept/71419-recept.html

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
@Amelia11 (16.7.2018 12:06)

bud na webe ako pisala bubaya alebo na hodoch, jarmokoch a tak bývajú. ja sa vždy tam zásobím rôznymi zaujímavými koreninami :) všetky majú bez glutamánu

Pridaj komentár k receptu: