Foto: monda
Kto má rád bryndzu , tak určite si upečie tieto bryndzovníky, ktoré veľmi chutia k mlieku, ale aj k pivu . Recept som mala Zobraziť celý popisKto má rád bryndzu , tak určite si upečie tieto bryndzovníky, ktoré veľmi chutia k mlieku, ale aj k pivu . Recept som mala už dávnejšie opísaný v mojej písanke s receptami. No dnes som sa ich rozhodla spraviť.
na 200 °C
Postup
-
1
V troche vlažného mlieka rozpustíme droždie. Pridáme pol čaj.lyžičky cukru , štipky múky a necháme vykysnúť. V miske zmiešame múku, vajce, soľ, vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. Necháme nakysnúť na teplom mieste 20 minút.
-
2
Pokiaľ nám cesto kysne , pripravíme si plnku. Zemiaky v šupke uvaríme.
-
3
Ešte zahorúca ich prelisujeme , aby boli hladké ,/ ja som použila vidličku/. Necháme vychládnuť.
-
4
Po vychládnutí pridáme maslo, žltok, bryndzu , soľ, korenie , kôpor - všetko spolu vymiešame na hladkú masu - plnku.
-
5
A tu je už plnka hotová.
-
6
Vykysnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku , rozdelíme ho na 2 polovice. Prichystáme si plech /ja som použila okrúhlu formu / vymastíme tukom. Prvú polovicu cesta roztlačíme do formy. Teraz dáme plnku.
-
7
Plnku nedávame úplne ku krajom , necháme asi 0,5 cm od kraja - tak ako je vidieť na obrázku.
-
8
POtom druhú časť cesta si vyváľkame a položíme na plnku a kraje dobre zatlačíme. Povrch potrieme olejom a popicháme vidličkou.
-
9
Dáme piecť v elektric. trúbe na 200 stupňoch 40 minút. Pečieme dozlatista.
- 10
Upečené ešte za horúca potrieme olejom a necháme vychládnuť.
- 11
Po vychládnutí nakrájame na kúsky .
- 12
A tu je vidieť ako sú v reze.
- 13
S mliečkom chutia fantasticky - odporúčam vyskúšajte:-)
- 10
Diskusia k receptu