Foto: marek135
Keďže čučoriedok je u nás dostatok a väčšinou ich mamka použiva do koláčov, pudingu, pirohov, tak som sa rozhodol že skúsim ich použiť aj Zobraziť celý popisKeďže čučoriedok je u nás dostatok a väčšinou ich mamka použiva do koláčov, pudingu, pirohov, tak som sa rozhodol že skúsim ich použiť aj ako prísadu do omáčky k mäsu, výsledok bol prekvapujúco chutný :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bravčové mäso (karé bez kosti alebo pliecko) narežeme na približne rovnaké plátky ako na grill. Trochu vyklepeme boky narežeme aby sa pri grilovaní nestáčalo. Osolíme a okorením MČK z oboch strán, necháme chvíľu postáť v chladničke. Potom mäso grilujeme na troche oleja na grilovacej panvici. Pri otáčaní mäsa používame grilovacie kliešte aby z mäsa zbytočne nevytekala šťava.
- 2
Zemiaky dobre vymyjeme, narežeme na polovičky pokropíme olejom, troškou soli a provensálskym korením. Dáme zapiecť do rúry pri 180 °C na 30 minút zakryté alobalom. potom ich odkryjeme a dopečieme ešte 15 minút.
- 3
Na oleji si chvíľu popražime do zlatista nadrobno pokrájanú cibuľku, prilejeme čučoriedkový kompót a chvíľu varíme. Potom prilejeme sladkú smotanu zmiešanú s trochou zemiakového škrobu (alebo kto chce môže dať trochu hladkej múky). Zamiešame a chvíľku povaríme. Dochutíme soľou. Hotové ugrilované mäso podávame preliate čučoriedkovou omáčkou a s prílohou pečenými baby zemiakmi. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu