Sedliacky chlieb

hacumomo - fotkahacumomo, 16. októbra 2013
Sedliacky chlieb
Foto: hacumomo
15 minút
príprava

Suroviny

 alebo iný tavený syr, rôzne príchute (napr. šunka, paprika)




Postup

  1. 1

    Slaninu opečieme a necháme stiecť od výpeku (podložíme panvicu napr. utierkou). Chleba vydlabeme. Zmiešame rôzne druhy tavených syrov (ja používam bambino klasik, paprikovú a šunkovú karičku) so smotanou, pridáme soľ, korenie, mletú papriku (poprípade vegetu ale s tým ja nevarím) a dobre vymixujeme mixérom. Hmota by mala mať polotuhú konzistenciu (asi ako vyšlahaná šľahačka). Pridáme slaninu a na tenké pásiky nakrájanú červenú a zelenú papriku.

  2. 2

    Výpekom zo slaniny lyžičkou trochu polejeme vnútro vydlabaného chleba a aj kúsky, ktoré sme vydlabali. Hmotu vylejeme do chleba a vložíme do rúry zapiecť. Pečieme kým hmota nie je teplá a chlieb a aj vydlabané kúsky chrumkavé. Množstvo surovín a ako dlho piecť nepíšem pretože to všetko závisí od veľkosti chleba.

Diskusia k receptu

alex37
tento chlieb poznam ako sedliacke fondue od Stana Dančiaka, robievame ho a je vynikajúúúúúci :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia