Bezlepkové lievance
Foto: novalim
Postup
-
1
Do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie, rozmiešame, kým sa droždie rozpustí.
- 2
Múku premiešame so soľou a zvyšným cukrom, pridáme rozšľahané vajcia, olej a kvások. Premiešame a necháme ešte asi 20 minút podkysnúť.
- 3
Na panvici rozpálime olej a opekáme na ňom lievance z oboch strán.
Tiež bezlepkové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pre zdravych ludi, ktori netrpia touto chorobou, nie su napriklad tieto lievance o nic zdravsie ako tie, ktore by boli urobene z bielej psenicnej muky. Ak bielu muku nahradite celozrnnou, vtedy ma zmysel hovorit o zdravej vyzive.