Foto: janazjarku
Pridávam recept pre rezňových labužníkov, ktorý som "ozdravila" cesnakom. Túto špecialitku mi prezradila spoložiačka s ktorou som sa zatrkotala nad balíkom bravčového karé . Zobraziť celý popisPridávam recept pre rezňových labužníkov, ktorý som "ozdravila" cesnakom. Túto špecialitku mi prezradila spoložiačka s ktorou som sa zatrkotala nad balíkom bravčového karé . Môj rezňový manžel pri konzumácií uznalivo ochkal a slastne privieral oči tak a tu je teda recept na zdravý "šnicel"
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rezne nakrájame na šírku 2 cm a jemne naklepeme. Cesnak prelisujeme.
-
2
Rezne osolíme a potrieme cesnakom. Poukladáme ich do misky s uzáverom a necháme odležať minimálne 3 hodiny v chladničke.
-
3
Polohrubú múku si zmiešame s mletou červenou paprikou sladkou a kto má rád môže pridať aj štipľavú. Vajcia rozšlaháme s hladkou múkou na cestíčko. Rezne najprv obalíme v múke s paprikou a riadne zmes vtlačíme do rezna. Takto obalené postupne namáčame do cestíčka a vyprážame na oleji.
-
4
Rezne podávame so zemiakovou kašou . Prílohou je pestrý zeleninový šalát Prajem všetkým dobrú cesnakovú chuť !!
A dávam ešte solamil horčicu..... ale to je iný recept.
Si šikovná darmo