Kuracie rezne
Kuracie rezne

Vyprážané kuracie prsia s citrónom

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 24. júla 2022
Vyprážané kuracie prsia s citrónom
Foto: Shutterstock
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
2 ks
 jemná (alebo obyčajná)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na plátky nakrájané kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme, okoreníme čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.

  2. 2

    Mäso obalíme v trojobale - najskôr v hladkej múke, potom vo vajíčku, ktoré sme rozšľahali so soľou, a nakoniec v strúhanke.

  3. 3

    Vo vyššej vrstve rozpáleného oleja vypražíme rezne z oboch strán dozlatista.

  4. 4

    Rezne podávame s ryžou, talianskym rizotom alebo s pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu

sobon
Pani pise jemne naklepat, podla mna to kazdy robi, nikto nevysmazi take hrube mäso, ved to by ani chutne nebolo…
cesminaz
@sobon (27.7.2022 15:54)

Milá @sobon ja som to nikdy nerobila a ani nikdy nebudem🙂 Či už rezne v cestíčku, alebo v strúhanke, ja robím práveže hrubšie. Robím ich presne tak, ako v mojom videorecepte na rezne v cestíčku. Prsia len približne v polovici prepolím a tú nerovnomernú pólku trochu upravím nožom. Hrubšie sú najlepšie a zostanú šťavnaté a aj chuť mäsa sa lepšie uchová🙂

Zaujímavé video z archívu TV Varecha