Vyprážané kuracie prsia s citrónom
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 24. júla 2022
mesačník Varecha, 24. júla 2022
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na plátky nakrájané kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme, okoreníme čiernym korením a pokvapkáme citrónovou šťavou.
- 2
Mäso obalíme v trojobale - najskôr v hladkej múke, potom vo vajíčku, ktoré sme rozšľahali so soľou, a nakoniec v strúhanke.
- 3
Vo vyššej vrstve rozpáleného oleja vypražíme rezne z oboch strán dozlatista.
- 4
Rezne podávame s ryžou, talianskym rizotom alebo s pečenými zemiakmi.
Tiež kuracie rezne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Milá @sobon ja som to nikdy nerobila a ani nikdy nebudem🙂 Či už rezne v cestíčku, alebo v strúhanke, ja robím práveže hrubšie. Robím ich presne tak, ako v mojom videorecepte na rezne v cestíčku. Prsia len približne v polovici prepolím a tú nerovnomernú pólku trochu upravím nožom. Hrubšie sú najlepšie a zostanú šťavnaté a aj chuť mäsa sa lepšie uchová🙂