
Mandľová ryža
Mandľová ryža je jednoduchý a elegantný recept, ktorý spája jemnosť ryže SOS Long s chrumkavosťou lúpaných mandlí....

Zapekaná cuketa s tuniakom
Cuketa sa zapeká ako lodička alebo plátky asi na milión spôsobov a veľa z nich často robievam, lebo cuketu máme veľmi radi....

Jablkový koláč s kakaovou polevou
Vajcia rozdelíme na biely a žĺtky do dvoch misiek. Vo väčšej vyšľaháme žltky s kryštálovým cukrom,...

Americká a kanadská slanina
Údenie je jedným z najstarších a najvychutnávanejších spôsobov prípravy jedla, ktorý dodáva unikátne arómy a chuť, a to najmä v prípade slaniny....

Čerešňový džem podľa babky
Čerešne umyjeme a očistíme od stopiek. Umyté vložíme do hrnca s cca deci až dve vody....

Domáci čili olej so sezamom
Výborný ochutený olej, ktorý využijete na spestrenie šalátov, ryže, zeleniny, ale trebárs aj...

Moja hlivová polievka
Na bravčovej masti spením nadrobno pokrájanú cibuľu, pridám lyžičku mletej papriky (sladkej alebo pálivej, podľa...

Majonéza z oleja zo sušených paradajok
Ak ste z pohára vyjedli už všetky sušené paradajky a zostal vám len olej, v ktorom boli naložené, spracujte ho takto....

Kakaová bábovka s ríbezľami
Pomerne bežný recept, časom mierne pozmenený tak, aby vo finále bola bábovka mäkká a vláčna...

Kel plnený hnedou ryžou a krevetami
Všestranný a lahodný recept, ktorý spája jemnosť kelových listov so šťavnatou a voňavou náplňou....

Baklažánové lasagne
Baklažán nakrájame na plátky hrúbky asi 1 cm. Budeme potrebovať 2-3 baklažány, závisí od veľkosti....

Paradajková ryža s párkami
Tento recept spája tradičné chute s jednoduchou prípravou....

Pesto di Carciofi (artičokové pesto)
Toto je alternatíva klasického bazalkového pesta, je to skôr artičokový krém....

Americké cookies s kúskami čokolády
Predhrejte rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev) a pripravte plech vyložený papierom na pečenie.

Králik vo vínovej omáčke
Králičie mäso v kombinácii s výborným slovenským bielym vínom je aromatické a je to skutočná lahôdka pre...

Pesto z medvedieho cesnaku s píniovými orieškami
Lístky medvedieho cesnaku opláchneme a poukladáme na čistú kuchynskú utierku. Nakrájame ich na hrubšie pásiky a...

Krémový cícer s ryžou a guľôčkami z tresky
Cícer s ryžou je klasickou kombináciou španielskej kuchyne, ktorá spája to najlepšie zo strukovín a obilnín do chutného a výživného jedla....

Šalát s čiernou quinoou
Quinou premyjeme a uvaríme v horúcej vode, scedíme a necháme vychladnúť.

Pšenový šalát s portulákom zimným
Portulák zimný je u nás skoro neznáma listová zelenina, ktorá má veľkú výhodu v tom, že jej listy rastú v zime a skoro na jar, kedy nie je dostatok čerstvej zeleniny....

Gnocchi z cottage syra
Tieto jednoduché a rýchle gnocchi bez zemiakov najlepšie chutia opečené na masle a s poriadnou dávkou strúhaného...

Žemľová knedľa bez prášku do pečiva
Žemle pokrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. V druhej nádobe rozšľaháme mlieko, olej,...

Raňajková mexická tortila
Kuracie prsia narežeme na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme karí korenie a orestujeme na troche...

Demikát
Pri prechádzaní receptov zo starých kalendárov som natrafila aj na tento tradičný recept.

Fondantové salónky
Včera jedna z varecháčok spomenula fondantové salónky, ktoré sme kedysi v strieborno-bielych alebo zlato-bielych (občas dokonca aj v iných farbách) zvykli vešať na stromček....

Arašidové cake pops
Zmäknuté maslo najprv vymiešame s práškovým cukrom a arašidovým maslom. Vsypeme zomleté maslové sušienky a mleté...

Raňajková ovsená kaša moderátorky Lucie Hlaváčkovej
Obľúbená moderátorka má rada zdravé raňajky....

Domáca medová granola
Ovsené vločky dáme do sekáčika a trochu rozmixujeme. Vsypeme do misky, pridáme oriešky a mleté...