prazdny

Rizoto s prosciuttom a so špargľou

Hlavné jedlá

Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle....

prazdny

Cereálne kaiserky

Chlieb

Pripravíme si suroviny. Do domácej pekárne najprv dáme vodu a postupne pridáme všetky suroviny.

prazdny

Čokoládové palacinky s tvarohom a ovocím

Dezerty

Trošku čokolády do cesta, trošku do plnky a z obyčajných palaciniek bude fantastický luxusný dezert.

prazdny

Letný zeleninový guláš bez lepku so šampiňónmi portobello

Bezmäsité jedlá

Leto je azda najpríjemnejšie obdobie na stretnutia s rodinou a priateľmi....

prazdny

Krémová hrachová so slaninovou chuťou

Polievky

Tento recept je pravdepodobne z Čiech, odkiaľ ho doniesla moja mama. Je to veľká mňamka...

prazdny

Ryžové rolky

Hlavné jedlá

Vynikajúce a kreatívne rolky z ryže SOS Classic.

prazdny

Paradajková pochúťka

Bezmäsité jedlá

Nepasírovaná, dušená rajčata z mrazáku bez výrazného ochucení....

prazdny

Chlebová polievka so zeleninou a sušenými hríbmi

Bezmäsité jedlá

Po dlhej dobe som varila zo starého chleba, lebo nám chlieb nezvykne zostávať.

prazdny

Závin so sladkým zemiakom

Koláče

Pobytom na VARECHE som sa inšpiroval a skombinoval som môj nedeľný koláč , ktorý som zapíjal...

prazdny

Pečené cuketové guľky so syrom a s mletým morčacím mäsom

Hlavné jedlá

U nás boli dnes na obed s jednoduchou kôprovou omáčkou a varenými zemiakmi. Ale chutia aj...

prazdny

Tart s lieskovcami

Dezerty

Korpus: Do misky dáme mleté pražené lieskovce, zomleté maslové sušienky, práškový cukor, kakao, ...

prazdny

Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou)

Večera

Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu....

prazdny

Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka

Hlavné jedlá

Urobte si sladký obed podľa známeho českého cukrára, ktorého poznáte z televíznej šou Peče celá země....

prazdny

Králik vo vínovej omáčke

Hlavné jedlá

Králičie mäso v kombinácii s výborným slovenským bielym vínom je aromatické a je to skutočná lahôdka pre...

prazdny

Domáce gnocchi s pestom a šunkou

Cestoviny

Jednoduchá domáca večera.

prazdny

Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami

Večera

V druhej polovici „babského, či indiánskeho leta“ naše krajšie a lepšie „polovičky“ už odkladajú plavky do „šifonérov“, no ja viem, že dobrým receptom pre „šlanglíniu“ si šplhnem aj tak! ...

prazdny

Špenátová roláda

Slané chuťovky

Tip na oslavu alebo Silvestra.

prazdny

Čerešňový džem podľa babky

Čerešne umyjeme a očistíme od stopiek. Umyté vložíme do hrnca s cca deci až dve vody....

prazdny

Cviklové kvietky

Bezmäsité jedlá

Jednoduché, chutné a efektné jedlo, ktoré možno ochutnajú aj tí, ktorí cviklu veľmi nemusia....

prazdny

Zelenina s kokosovým mliekom

Cestoviny

Kokosové mlieko nepoužívam často, skôr výnimočne, ale jedlo s ním pripravené nie je na zahodenie....

prazdny

Krupoto s bravčovým stehnom

Bravčové mäso

Na horúcom oleji nechám zosklovatieť nakrájanú cibuľku a trošku rasce. Pridám bravčové stehno, ktoré som...

prazdny

Ázijský kurací šalát s rezancami

Kuracie mäso

Čerstvú, krehkú zeleninu stačí doplniť jemným kuracím mäsom a skvelé ľahké jedlo je na svete.

prazdny

Jablkovo-zázvorový koláč s bielym vínom

Koláče

Keď sa zahryznete do tohto koláča, pošteklia vás kyslasté jabĺčka vykúpané v bielom víne, hrejivý...

prazdny

Bezlepkové gruľovníky

Slané chuťovky

„Grule“ na východe znamenajú zemiaky, čiže názov sa odvodil od zemiakovo-bryndzovej plnky, ktorá tvorí...

prazdny

Toskánsky cuketový koláč

Koláče

Netradičný chutný koláč, recept som našla v starom časopise. Pečie sa z čerstvej cukety.

prazdny

Sladký toast vo vajíčku

Bezmäsité jedlá

Bagetky namočené vo vajciach sme obaľovali v ovsených vločkách, aby sme pridali zdravú surovinu. Nie je to...

prazdny

Čokoládové rezy

Dezerty

Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva...

prazdny

Rýchla šalátová polievka

Bezmäsité jedlá

Jednoduchá polievka bez múky.

prazdny

Vegetariánska fašírka

Bezmäsité jedlá

Uvaríme zemiaky v šupke tak, aby sa dali ľahko popučiť. Čas varenia záleží od množstva...