
Rizoto s prosciuttom a so špargľou
Fantasticky jemné rizoto s chrumkavými kúskami špargle....

Cereálne kaiserky
Pripravíme si suroviny. Do domácej pekárne najprv dáme vodu a postupne pridáme všetky suroviny.

Čokoládové palacinky s tvarohom a ovocím
Trošku čokolády do cesta, trošku do plnky a z obyčajných palaciniek bude fantastický luxusný dezert.

Letný zeleninový guláš bez lepku so šampiňónmi portobello
Leto je azda najpríjemnejšie obdobie na stretnutia s rodinou a priateľmi....

Krémová hrachová so slaninovou chuťou
Tento recept je pravdepodobne z Čiech, odkiaľ ho doniesla moja mama. Je to veľká mňamka...

Paradajková pochúťka
Nepasírovaná, dušená rajčata z mrazáku bez výrazného ochucení....

Chlebová polievka so zeleninou a sušenými hríbmi
Po dlhej dobe som varila zo starého chleba, lebo nám chlieb nezvykne zostávať.

Závin so sladkým zemiakom
Pobytom na VARECHE som sa inšpiroval a skombinoval som môj nedeľný koláč , ktorý som zapíjal...

Pečené cuketové guľky so syrom a s mletým morčacím mäsom
U nás boli dnes na obed s jednoduchou kôprovou omáčkou a varenými zemiakmi. Ale chutia aj...

Tart s lieskovcami
Korpus: Do misky dáme mleté pražené lieskovce, zomleté maslové sušienky, práškový cukor, kakao, ...

Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou)
Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu....

Ovocné kysnuté knedle Josefa Maršálka
Urobte si sladký obed podľa známeho českého cukrára, ktorého poznáte z televíznej šou Peče celá země....

Králik vo vínovej omáčke
Králičie mäso v kombinácii s výborným slovenským bielym vínom je aromatické a je to skutočná lahôdka pre...

Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami
V druhej polovici „babského, či indiánskeho leta“ naše krajšie a lepšie „polovičky“ už odkladajú plavky do „šifonérov“, no ja viem, že dobrým receptom pre „šlanglíniu“ si šplhnem aj tak! ...

Čerešňový džem podľa babky
Čerešne umyjeme a očistíme od stopiek. Umyté vložíme do hrnca s cca deci až dve vody....

Cviklové kvietky
Jednoduché, chutné a efektné jedlo, ktoré možno ochutnajú aj tí, ktorí cviklu veľmi nemusia....

Zelenina s kokosovým mliekom
Kokosové mlieko nepoužívam často, skôr výnimočne, ale jedlo s ním pripravené nie je na zahodenie....

Krupoto s bravčovým stehnom
Na horúcom oleji nechám zosklovatieť nakrájanú cibuľku a trošku rasce. Pridám bravčové stehno, ktoré som...

Ázijský kurací šalát s rezancami
Čerstvú, krehkú zeleninu stačí doplniť jemným kuracím mäsom a skvelé ľahké jedlo je na svete.

Jablkovo-zázvorový koláč s bielym vínom
Keď sa zahryznete do tohto koláča, pošteklia vás kyslasté jabĺčka vykúpané v bielom víne, hrejivý...

Bezlepkové gruľovníky
„Grule“ na východe znamenajú zemiaky, čiže názov sa odvodil od zemiakovo-bryndzovej plnky, ktorá tvorí...

Toskánsky cuketový koláč
Netradičný chutný koláč, recept som našla v starom časopise. Pečie sa z čerstvej cukety.

Sladký toast vo vajíčku
Bagetky namočené vo vajciach sme obaľovali v ovsených vločkách, aby sme pridali zdravú surovinu. Nie je to...

Čokoládové rezy
Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva...

Vegetariánska fašírka
Uvaríme zemiaky v šupke tak, aby sa dali ľahko popučiť. Čas varenia záleží od množstva...