Plnené žemľa
Plnené žemľa

Žemľa plnená voňavou cibuľou

mijaita - fotkamijaita, 11. marca 2023
Žemľa plnená voňavou cibuľou
Foto: mijaita

Snadno, rychle, jednoduše.

15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks stredne veľká
1 PL kvalitné
 (bulka alebo pletienka)




Postup

  1. 1

    Cibuli překrojím na polovinu, z polovin tenké plátky.

  2. 2

    Do rozpuštěného másla, trochu osoleného, dám nakrájenou cibuli a pomalu je v něm opékám. Aby byla cibule měkká, 2x ještě podleju troškou vody, kterou nechám vydusit. Cibule by měla být hezky do růžova a měkkoučká.

  3. 3

    Housku (žemľu) rozkrojím, vrchní, buclatou část trochu vydlabu, naplním cibulí a překryju druhou polovinou (spodní) housky. Nechci kvůli otočení poloviny zmáčknout. Až když se chci zakousnout, přidržím obouma rukama a houstičku otočím. I tak je lepší jíst nad ubrouskem :-)

  4. 4

    Housku pěkně do obou rukou a je blaho, se do ní zakousnout.

  5. 5

    Předesílám, že s chlebem to není ono! Ale taková křupavá houstička... no vyzkoušejte a dáte mi za pravdu :-) Dobrou chuť, já už se těším na snídani!

Diskusia k receptu

kuko95
Nehovorím že sa stále treba tlačiť mäsom ale tu by mi veru chýbalo ..ale zaujímavé 😁
mijaita
@kuko95 (12.3.2023 10:58)

K cibuli by ti chybelo maso? No tak si udelej cibuli a jako prilohu, maso! :-) Maso mam rada, ale nejak si ho tady neumim predstavit.
bugout
@kuko95 @mijaita pre mňa je to klasická cigánska pečienka bez mäsa.... Veď na všetkých hodoch a podobných akciách, žemľa, mäso, opečené cibuľa + podľa chuti horčica alebo kečup (a niečo pikantné)
dvorka
Tak toto nie je zlý nápad. Teraz keď je v obchodoch jarná cibuľka tak si ju v hrubej vrstve dávam do opečenej žemle s trochou masla. Samozrejme bez mäsa. Toto je pre mňa vyššie poschodie. Vďaka.
mijaita
@bugout (12.3.2023 19:23)
Ja si neumim predstavit, ze by si cikani delali cibulku na masle? No a i kdyby, tak urcite by nevymysleli tuhle pochoutku a jeste z nouze, jako vznikla tahle? :-)
A jestli nekomu, jako je mr@kuko95 chybí maso, tak at si housticku vytuní treba jeste itrnicí :-)
mijaita
@dvorka (13.3.2023 09:05)
Pochutnáš si, červená cibule je sladoucka, lahodná!! Jsem rada, za kazdy napad, treba i jako je ten tvuj, taky nekdy vyzkousim! Diky!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia