
Jarný vretenový šalát
V slanej vode uvarené cestoviny necháme odkvapkať, vložíme ich do misy.

Bučiansky plnený kapor
Ryby umyjeme, odstránime hlavu, cez otvor vyberieme vnútornosti, očistíme a umyjeme. Potom ich...

Šalát z mladého karfiolu
Príprava jarnej šalátovej omáčky: všetky prísady dobre vyšľaháme v šľahači.

Rastlinné mlieko z kešu orieškov
Keď rastlinné mlieko, tak len domáce. Presne viete, z akých surovín je pripravené a...

Bezlepkové medové kocky s marcipánom
Z nášho bezgluténového chladeného medového cesta pripravíte voňavé medovníčky, marlenku či medové rezy....

Letné cestoviny
Veľmi rýchle a dobré jedlo. Máme radi rajčinky a bazalku a cez leto to robievame pomerne často....

Moja cibuľková polievočka
Polievka vznikla len tak náhodou ked sme boli po oslave a mali sme chuť na niečo čo...

Brownies trošku inak
Čokoládu ja používam mliečnu je pre mňa sladšia a lahodnejšia rozpustíme vo vodnom kúpele s maslom a...

Čokoládové suflé s pomarančom a mrveničkou
Suflé: Okrúhle formičky s priemerom 5 cm a výškou 6 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou a dáme...

JUSTová polievka
kamarátka pracuje s JUSTom a nahovorila ma na výrobok , , Klare Suppe vegetabil" z radu NAHRIN....

Mandľové sušienky s gréckym jogurtom
Všetky suroviny okrem jogurtu si zmiešame. Potom postupne pridávame jogurt.

Batatovo-mrkvové pyré s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak ho využívam na 100 percent.

Pochúťka zo sviečkovice a mletého mäsa
Mleté mäso vybalíme z bránice, prilejeme mlieko, vajcia, okoreníme a ochutíme rozpustenou slaninou...

Freekeh so zeleninou
Skúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým štyrom písmenkám „FREE“...

Batatovo-zemiakové lokše s restovanou pečeňou s jablkami
Lokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku...

Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....

Cviklové pesto
Cvikla patrí k veľmi zdravým druhom zeleniny. Väčšina ľudí ju používa na šaláty, ale cvikla...

Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou
Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja vymiešame cesto. Necháme...

Pór zapečený so zemiakmi
Jednoduché jedlo, ktorého príprava netrvá dlho. Kto má rád pór, príde si na svoje....

Nepečené karamelovo-arašidové rezy
Keď sa spoja kakaové sušienky, pudingový krém, arašidy, karamel a čokoláda, tak z toho môže vzniknúť jedine fantastický zákusok....

Citrónový sen-koktail
Zober si najlepšie veľký pohár nahádž doňho kúsky ľadu aspoň 5 aby bol ľad aspoň do polovice...

Dubajské pralinky
Maslo roztopíme na panvici, vsypeme kadayif rezance a opražíme do zlatista. Pridáme pistáciový krém (krém...