
Marhuľový koláčik na zdravší spôsob
"Klasických" marhuľových koláčov mám v receptoch dosť... a tak som si jeden zmenila :)

Sladký veniec
Dnes som mala chuť trochu experimenovať, a tak som na internete našla zopár receptov, ktoré...

Rýchle muffinky
Tento recept ponúka veľa variácií, treba len vymýšľať a ochutnávať. Raz som si vymyslela muffinky...

Melónový šalát
Komerčný recept <br /> Šaláty sú ľahkým obedom, ktorý osvieži a nezaťaží telo, a preto sú...

Veľkonočné medovníčkové vajíčka
Medovníčky plnené krémom z bielej čokolády. Zdobené pomocou embosovaného valčeka fondánom.

Teľacie zapekané v paradajkovej omáčke
Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky. Cesnak ošúpeme, bazalku umyjeme a oboje nasekáme. Polovicu...

Zapečený karfiolový mozoček
Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.

Hruškový koláč s kakaom
Superrýchly, jednoduchý a megachutný koláč. Dá sa piecť vždy inak, podľa toho, aké...

Dráčikov dych na svetlom pive
Racept mám medzi svojimi a v úvodzovkách je SLOVENKA, ponúkam vám ho a Stefanovi som ušetrila aj...

Omeleta – ako hodváb - s jadrovníkmi na šalotke
Reklamy všeobecne, ale TV extra zvlášť, ma dokážu poriadne „vytočiť“! Ale „výnimka potvrdzuje pravidlo“! Videl...

Šunkovo–syrová podkova s hubami
Lístkové cesto rozvaľkáme ako na závin. Údené mäso nadrobno rozsekáme, pridáme nakrájané, v...

Lúpežníkove budzogániky so sezamom
Toto jedlo, ale v rôznych kožuškoch robievam často. máme radi kuracinku. trošku sa treba...

Celer na tymiánu s vůní kokosu
Recept mi padl do oka na nějakém slovenském webu. Kdo tohle vymyslel, zlatou vařečku by...

Jahňací hrebienok v rímskom hrnci
skúsil som jahňacinu v rímskom hrnci a je to fakt šťavnaté a veľmi chutné a vyžaduje si...

Tarhoňovo-zemiakové kuracie kocky
Veľmi obľubujem jedlá v jednom hrnci. hoci sa všetky suroviny pridávajú s odstupom času, ale...

Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
K jeseni bezpochyby patria hody a ku hodom pečené husi, kačice, kapusta a v neposlednom rade lokše. Tie v bezlepkovej verzii si môžete jednoducho pripraviť z našej zmesi aj vy doma....

NINJA baklažán
Zmizne skôr ako sa spamätáš :-), u nás doma ho nestihnem ani odfotiť.

Causa de Camarones
Na mäkko uvarené zemiaky nakrájame na kocky a pretlačíme ich. Pridáme žlté papričky, soľ, čierne korenie a...

Tuniaková nátierka
Konzervu tuniaka, maslo, nadrobno nakrájanú cibiľu, horčicu a bazalku zmiešame, dochutíme vegetou a citrónovou...

Plnená tortička s karamelovými vlasmi
V miske vymiešame olej, vajce a mlieko. Pridáme všetky ostatné suroviny na tortičky (okrem čokolády)...

Kohút na víne
Syr ladotyri je špecialitou ostrova Zakynthos, vyrába sa už od staroveku z ovčieho aj z kozieho mlieka....

Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny
Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj...

Šúľance s lieskovými orieškami
Jedlá zo zemiakového cesta, ako pirohy, šúlance, ovocné guľky sú u nás veľmi obľúbené,...