
Kurací perkelt Boženka
tento recept mam zo starej kucharskej knižki po babicke kedze taketo jedla som neoblubovala tento mi chuti...

Tvarohové rezy
Šťavnatý rez zo zvyšných bielkov, kyselkavá plnka a jemná čokoládová poleva....

Grilovaný steak so zapekanými zemiakmi a omáčkou z červeného vína
Sviečkovú očistíme a odblaníme. Nakrájame na steaky asi 200 – 250 g. Mäso okoreníme bielym...

Šalát z pečených zemiakov, baklažánu a papriky s mozzarellou
Teplý šalát z pečených zemiakov ochutených cesnakom, baklažánu, šťavnatej papriky a tenkých koliesok mozzarelly, ...

Sušené jablká
K napísaniu tohto receptu ma inšpirovala diskusia na tému: Už sa vás zima opýtala? Okrem rôznych zaváranín a...

Tvarohový baranček
Kedysi baranček nikdy nechýbal na veľkonočnom stole, mama nám ho piekla, aj keď sme už...

Domáce mlieko z kešu orechov
Ak máte laktózovú intoleranciu, nekonzumujete živočíšne produkty alebo nie ste moc na tie supermarketové náhrady obsahujúce...

Domáce knedle
Z mlieka, cukru a droždia som si pripravil kvások. Muku som si preosial a pridal...

Makrela na červenom víne a brusniciach
Receptík som sama vymýšľala počas varenia a vďaka veľkému úspechu na Vianoce som ho zopakovala aj na...

„Sklené“ rezance s kuracím mäsom
Kuracie rezne umyjeme a osušíme. Vývar so sójovou omáčkou privedieme k varu a mäso v ňom varíme asi 12 minút....

Fašírky a Mortadella
Fašírka je jedlo mnohých variácíí, každá jedna je vlastne originál! A tu si môžte pozrieť niekoľko...

Klasické raňajky s ovsenými vločkami
... Su to take klasické raňajky... Originál bircher müsli by mali byť aj s džúsom...

Pečené baby zemiačky s hubami
Zemiaky kefkou očistíme (nešúpeme), pokrájame na polovičky alebo štvrtky a dáme na plech. Šampiňóny očistíme,...

Jednoduchý, rýchly a šťavnatý jablkový koláčik
Dostali sme od priateľov jabĺčka. Upiekla som k nedeľnej kávičke rýchly jablkový koláčik.

Orechová torta s krémom z bielej čokolády
Torta je vhodná aj v týchto letných dňoch. Orechový korpus s jogurtom a bez múky je mäkký, vláčny, jemný....

Karfiolovo-špenátový nákyp
Karfiol rozobratý na ružičky varíme do polomäkka v slanej vode/8min/.

Šúľance s bryndzou
Nedávno som urobila viac šúľancov. Dala som z nich do mrazničky . V...

Grilovaná zelenina
Recept ma zaujal v relácii "Tajomstvo mojej kuchyne" ktorú moderuje p. Magálová. Milovníci zeleniny si prídu...

Pohárový tvarohovo-ovocný dezert
Ako prvé si pripravíme želé: Do hrnca vlejeme šťavu z ovocia (ak chcete na dezert použiť ...

Baklava - turecká sladkosť
Takúto baklavu ste ešte určite nejedli. Výnimočnú chuť jej dáva kombinácia škorice a kardamómu. Neváhajte vyskúšať, je fantastická!...

Perníkový jablkovo-kokosový koláč z hrnčeka
Jednoduchý nenáročný koláčik, mierkou je 200 ml hrnček. Aktuálny na tento predvianočný čas...

Minipizza z lístkového cesta
Najprv si vyvaľkáme lístkové cesto na hrúbku približne pol centimetra. Dosku predtým posypeme múkou, aby...

Slávky v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke
Milujeme slávky, pripravila som ich v pikantnej paradajkovo-vínovej omáčke, mali sme rýchly, ľahký a...

Bazalkové kari s tofu a cícerom
Cesnak a zázvor očistíme a rozlačíme na pastu. Cibuľku nakrájame na menšie kocky. V panvici...

Kysnutý koláč
Možno už tu tento koláčik je ale možno nie. Ak áno nevšímajte si ale ak nie...

Dvojplnkový maďarský tvarohový koláč
Najskôr si namočíme hrozienka do rumu. Zo všetkých uvedených prísad na cesto vypracujeme bochník cesta, ktorý...