Pistáciová torta
Pistáciová torta

Pistáciová torta s ružovým krémom a malinami

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 24. augusta 2021
Pistáciová torta s ružovým krémom a malinami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Pistáciový korpus:
5 ks
200 g
240 g
2 PL
150 g
štipka
120 g
80 ml
260 g nesolené lúpané
Ružový krém:
300 g
150 g
1 PL
50 ml
Okrem toho:
250 g
Na ozdobenie:
 (ruže)




Postup

  1. 1

    Pistáciový korpus: Cukor, žĺtky, maslo izbovej teploty, kyslú smotanu a mlieko vyšľaháme. V samostatnej miske vyšľaháme sneh z bielkov so štipkou soli. Žĺtkovú zmes spojíme so snehom a opatrne primiešame múku s práškom do pečiva a pomleté pistácie. Cesto preložíme do tortovej formy a pečieme na 180 stupňoch asi 25 minút.

  2. 2

    Krém: Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme a dáme na 15 minút do chladničky.

  3. 3

    Pistáciový korpus prerežeme na 3 časti a naplníme krémom a malinami. Krémom natrieme aj vrch a boky torty. Tortu ozdobíme malinami a ružami, prípadne inými jedlými kvetmi.

  4. 4

    Malinové coulis: V menšom hrnci povaríme maliny s troškou vody a cukrom podľa chuti, rozmixujeme a necháme vychladiť.

Diskusia k receptu

redakcia
@marienka44 (25.8.2021 12:49)

Do korpusu ide 200 g cukru (doplnili sme do zoznamu surovín) a aj v mene pani šéfcukrárky ďakujeme za upozornenie.
tigriske
Z 250 g malín treba pripravit coulis, alebo tieto ovocie dáme v celku medzi korpusom a krémom? Do akej velkej formy zmestí korpus? 22 cm? Dakujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia