Pistáciová torta s ružovým krémom a malinami
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 24. augusta 2021
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 24. augusta 2021
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
porcií
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Pistáciový korpus: | |
5 ks |
|
200 g |
|
240 g |
|
2 PL |
|
150 g |
|
štipka |
|
120 g |
|
80 ml |
|
260 g nesolené lúpané |
|
Ružový krém: | |
300 g |
|
150 g |
|
1 PL |
|
50 ml |
|
Okrem toho: | |
250 g |
|
Na ozdobenie: | |
(ruže) |
|
|
Postup
-
1
Pistáciový korpus: Cukor, žĺtky, maslo izbovej teploty, kyslú smotanu a mlieko vyšľaháme. V samostatnej miske vyšľaháme sneh z bielkov so štipkou soli. Žĺtkovú zmes spojíme so snehom a opatrne primiešame múku s práškom do pečiva a pomleté pistácie. Cesto preložíme do tortovej formy a pečieme na 180 stupňoch asi 25 minút.
- 2
Krém: Všetky ingrediencie spolu vyšľaháme a dáme na 15 minút do chladničky.
- 3
Pistáciový korpus prerežeme na 3 časti a naplníme krémom a malinami. Krémom natrieme aj vrch a boky torty. Tortu ozdobíme malinami a ružami, prípadne inými jedlými kvetmi.
- 4
Malinové coulis: V menšom hrnci povaríme maliny s troškou vody a cukrom podľa chuti, rozmixujeme a necháme vychladiť.
Tiež pistáciová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Do korpusu ide 200 g cukru (doplnili sme do zoznamu surovín) a aj v mene pani šéfcukrárky ďakujeme za upozornenie.