Jahodovo-tvarohová torta
Foto: mojaradost
Tvaroh milujeme a jahody tiež, takže nebolo o čom premýšľať. Upiekla som takúto jednoduchú tortičku.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
250 ml |
|
250 ml (bez hrudiek) |
|
1 konzerva |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
Na zdobenie: | |
1 ks |
|
150 ml |
|
Na potretie korpusu: | |
|
Postup
-
1
Korpus: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, ďalej vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Upečieme v tortovej forme, priemer 24 cm, vymastenú a vysypanú múkou. Teplota 180 °C 25 minút. Vyskúšame špajdľou. Necháme vychladnúť.
- 2
Plnka: Smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom a trochou práškového cukru, pridáme tvaroh a premiešame. Jahody scedíme, pokrájame a primiešame k plnke. Časť si odložíme na zdobenie. Želatínu a stužovač 2v1 zmiešame s 3 polievkovými lyžicami cukru, vsypeme do 100 ml vody, ktorú sme nechali zovrieť, odstavíme a miešame do rozpustenia. Na výrobku je návod. Hneď ju prilejeme do pripravenej zmesi a dôkladne premiešame. Podľa chuti pridáme práškový cukor.
- 3
Vychladnutý korpus vložíme naspäť do formy, ktorú sme vystlali potravinárskou fóliou. Pokropíme šťavou z kompótu a potrieme jahodovým lekvárom. Ja som použila svoj domáci. Natrieme plnku a odložíme do chladničky, kým nestuhne.
- 4
Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu a ozdobíme tortu podľa vlastnej fantázie. Dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať. Dobrú chuť!
Tiež jahodová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, je výborná, jednoduchá:))
V tescu, príchuť jahodová, čučoriedková a višňová za 0,49
Ďakujem, vyskúšajte, nie je s náročná na prípravu a je naozaj chutná:))
Ďakujem:))