Jahodová torta
Jahodová torta

Jahodovo-tvarohová torta

mojaradost - bez fotkymojaradost, 23. augusta 2017

Tvaroh milujeme a jahody tiež, takže nebolo o čom premýšľať. Upiekla som takúto jednoduchú tortičku.

16
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
5 PL
5 PL
2 PL
1 PL
2 PL
1 ČL
Plnka:
250 ml
250 ml (bez hrudiek)
1 konzerva
1 ks
1 ks
Na zdobenie:
1 ks
150 ml
Na potretie korpusu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, ďalej vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Upečieme v tortovej forme, priemer 24 cm, vymastenú a vysypanú múkou. Teplota 180 °C 25 minút. Vyskúšame špajdľou. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: Smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom a trochou práškového cukru, pridáme tvaroh a premiešame. Jahody scedíme, pokrájame a primiešame k plnke. Časť si odložíme na zdobenie. Želatínu a stužovač 2v1 zmiešame s 3 polievkovými lyžicami cukru, vsypeme do 100 ml vody, ktorú sme nechali zovrieť, odstavíme a miešame do rozpustenia. Na výrobku je návod. Hneď ju prilejeme do pripravenej zmesi a dôkladne premiešame. Podľa chuti pridáme práškový cukor.

  3. 3

    Vychladnutý korpus vložíme naspäť do formy, ktorú sme vystlali potravinárskou fóliou. Pokropíme šťavou z kompótu a potrieme jahodovým lekvárom. Ja som použila svoj domáci. Natrieme plnku a odložíme do chladničky, kým nestuhne.

  4. 4

    Šľahačku v prášku pripravíme podľa návodu a ozdobíme tortu podľa vlastnej fantázie. Dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať. Dobrú chuť!

    Jahodovo-tvarohová torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
U nás nie je tak zásobený obchod, že dostanem čo potrebujem a čerstvé jahody sú iba výnimočne. Nakoniec bola to rýchlovka, mala som poruke iba tú konzervu...

Pridaj komentár k receptu: