Rýchla diétna zeleninová polievka – LG – s tortellini fotorecept
Foto: sracz
Variant s mladými strúčikami hrášku, červenou i žltou karotkou, vodnými čínskymi „gaštanami“, šampiňónami a cibuľou. Ja som sa teraz na dlho stal „LG“ t. Zobraziť celý popisVariant s mladými strúčikami hrášku, červenou i žltou karotkou, vodnými čínskymi „gaštanami“, šampiňónami a cibuľou. Ja som sa teraz na dlho stal „LG“ t. j. „Lenivým Gazdiniakom“ a tak som varil s mrazenou zeleninou a s tortelliny pirôžkami vo forme polotovaru. Uznávam! Čerstvé je čerstvé, ale v mojom predvedení je to pohodlnejšie a hlavne rýchlejšie. Ak servírujete plnené tortellini samostatne, môžete ich posypať na drobno pokrájanou „zucchini“, „mozzarella_ou“ a opraženými kúskami mandlí!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 000 - 2 250 ml |
|
2 - 3 PL |
|
320 - 350 g |
|
250 - 333 g (cestoviny so špenátom a syrom) |
|
2 - 3 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
6 - 8 PL pokrájaná |
|
6 - 8 PL pokrájaná |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
ak aj Vám robí problém prechod z množstva varenia pre kompletnú rodinu na „kuchtenie pre pár prdôchov v poststrednom veku“, tak toto je výborný príklad „minimalizácie jeho optimálnych objemov“; do obľúbeného hrnca som nalial dve balenia zeleninového vývaru,
-
2
na zvýraznenie chuti a farebný efekt, pridal kvalitný paradajkový pretlak, zamiešal a
-
3
nechal 3÷4´ prejsť varom
-
4
vsypal vrecúško mrazenej zeleniny, výber jej zostavy s dovolením nechám na Vašich predstavách a možnostiach
-
5
po opätovnom premiešaní som priebežnú zostavu opäť nechal 6÷7´ povariť a zatiaľ som si pripravil balenie cestovín „tortellini“ plnené tentoraz so špenátom a syrom,
-
6
petržlenovú vňať a bazaličku voňavú (pestujem ju vo veľkom kvetináči vonku pod oblokom už od marca; vyrástla skoro do poldruhého metra, byľ jej zdrevnatela a podľa farby vidno, že pomaly dožíva, no vrcholová časť sa dá použiť)
-
7
zelenina v polievke už získala prevádzkovú teplotu, tak som ku nej prisypal aj „tortellini“,
-
8
ktoré asi po 4÷5´ „vyplávali“ na povrch polievky a tú som vzápätí „okrášlil šlahetkou“ (prilial som do nej 2÷3 PL šľahačkovej smotany),
-
9
vsypal pokrájané lístky bazaličky spolu s petržlenovou vňaťou, dochutil soľou, čerstvo mletým čiernym korením, cesnakovým práškom a hotovo
-
10
mohol som prestrieť, naliať do tanierov, zaželať dobrú chuť a zdravo si „pošmakovať“!
-
11
vrcholové „štvorlístky“ bazaličky voňavej a jej kvety predstavujú pekný dekoratívny prvok
-
12
keď susedovie stromy granátových jabĺk kvitli, zastrájal som sa, že Vám ukážem aj ich zrelé plody. Žiaľ ostalo len pri sľube, pretože než stačili dozrieť, okolité vtáctvo ich priebežne vyzobávalo, takže z nich ostali iba duté škrupiny. Do stavu zrelosti nedospelo ani jedno jablko!
Zeleninovú polievku sme práve dojedli. Najbližšie urobím podľa Teba.
máme rovnakú skúsenosť..vlani nám požrali temer 90% úrody drobného ovocia-aronia,amelanchiér,ríbezle červené,čierne,čerešne,aj do malín sa púšťali..egreše na 100 %..a broskyne,marhule,kiwi zmrzli-teda rok nula..nebolo roboty so spracovávaním..:-)
@Sracz
si príkladný kuchtík a dobrý človek..želám DOBRO...