Venčeky s karamelovým krémom

stelli - fotkastelli, 28. júla 2010
Venčeky s karamelovým krémom
Foto: stelli

Tento recept mám od svokry ale pečiem inou plnkou

Suroviny

2 dcl
15 dkg
15 dkg
6 kusov
štipku
0,5 liter
3 balíčky
40 dkg
0,5 liter
250 gr

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vodu zohrejeme s štipkou soli a ked už vrie pridáme Ceru. Ked je už roztopená, za stáleho miešania pridáme postupne múku a trošku ešte varíme,potom tú masu necháme trošku vychladnúť (asi 10minút)A po jednom primiešame mixerom vajíčka každé vajíčko dobre rozmiešame.Plech vyložíme papierom na pečenie.Cesto dáme do cukrárskeho sáčku a urobíme na plech malé venčeky priemer 4cm.Rúru zohrejeme na 250c a sledujeme ked začnú byť už ružové tak teplotu znížíme na 50c a necháme dopiecť.Dvierka rúry nesmieme otvárať počas pečenia.

  2. 2

    Plnka:krišťálový cukor skaramelizujeme,potom prilejeme mlieko a vodu a necháme vychladnúť ale občas premiešame kým karamel celkom sa nerozpustí.Potom pridáme tri balíčky krémového prášku a uvaríme hustý puding.Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Palmarin vymiešame s mixerom a postupne primiešame vychladnutý puding.Potom venčeky rozrežeme a naplníme .

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: