Foto: eli
Moja mama mala prednedávnom narodeniny, tak som jej pripravila chutný koláč. S touto dobrotou sa oslava vydarila.
porcií
príprava
na 225 °C
Postup
-
1
Do misy dáme žĺtka, práškový cukor a balíček vanilkového cukru. Miešame, kým nie je cesto úplne hladké. Postupne pridávame múku, v ktorej sme rozmiešali soľ a jedlú sódu. Nakoniec pridáme z bielkov ušľahaný sneh a zľahka premiešame.
- 2
Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme kakao, premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- 3
Poukladáme na tenké plátky pokrájané jablká, posypeme orechami, hrozienkami a škoricovým cukrom.
- 4
Navrch vylejeme a rozotrieme druhú časť cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý koláč pokrájame na úhľadné rezy, posypeme cukrom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu