Raffaello

monika955 - fotkamonika955, 6. apríla 2018
Raffaello
Foto: monika955
50
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
250 g
200 g
1,5 dcl
1 bal.
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Práškový cukor, vanilkový cukor, vodu a Ceru necháme rozpustiť v hrnci za občasného miešania. Vzniknutú zmes necháme vychladnúť.

  2. 2

    Sušené mlieko a kokos spolu zmiešame v osobitnej miske a pridáme do vychladnutej zmesi. Premiešame a na pár hodín vložíme do chladničky.

  3. 3

    Zo zmesi formujeme guľky, do každej dáme lieskový oriešok, a obalíme v kokose (ja som ešte pridala drvené tortové oblátky, aby boli guľky chrumkavejšie).

  4. 4

    Tip: Šupku z lieskových orieškov odstránime tak, ze ich zľahka opražíme na suchej panvici.

  5. 5

    Dobrú chuť ! :)

Diskusia k receptu

strucik
V originál Raffaelle je mandľa, nie lieskovec, takže by sa to podľa mňa nemalo volať Raffaello... Mávám.
strucik
@Monika955 (6.4.2018 17:43)

Ak by som si v cukrárni objednal Raffaello a dostanem guľky s lieskovcom namiesto mandle, do takého podniku už viac nevkročím.
monika955
@Strucik (6.4.2018 17:53)

Tak to je už len na Vás. Mne ide hlavne o chuť, chcela som sa podeliť o chutný recept aj s ostatnými.
1x 45678
kecupicek
Výborný nápad s tým lieskovcom, robila som podobné guľky a do vnútra som dala oriešky obalené v čokoláde, aby to bolo prekvapko. Vnúčik tam zabalil polovičky gumených medvedíkov aj lentilky. Verím, že pre ľudí so slabšími zubami to aj prekvapko je, keď tam hľadajú svoje odlepené zuby, ako môj manžel. Ale sranda musí byť, keby aj na Raffaello nebolo. Môže to byť aj nejaký iný .....ello.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia