Čokoládovo-marcipánový koláč
Marcipán si na podložke vymiesime s práškovým cukrom a vyváľame kruh o veľkosti tortovej formy. Nad...
Vafle s jogurtovo - tvarohovou plnkou
Vafle som ako malá jedla prvý krát v Poľsku, kde mi nesmierne chutili. Predávali ich...
Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou
Diviačie stehno očistíme a prešpikujeme slaninkou. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, borievky, ...
Špagety s mäsovými guľkami
Recept ma dnes napadol tak mi to nedalo uvariť to. Na prípravu to nebolo náročné...
Bolognese špagety podľa mňa
Cibuľu si nakrájame na drobno a osmažíme do zlatista aj s cesnakom. Pridáme mleté mäso , orestujeme...
Punčové medové guľôčky
medové pláty a kakaové guličky pomielieme. Prirpravíme si punčový sirup zmiešaním tekutých ingrediencií a prilejeme do pomletej...
Králik na slivkách so žemľovou knedľou
Občas mám možnosť kúpiť králika z domáceho chovu od známeho. A keďže veľmi rada skúšam nové kombinácie a chute, tentoraz som pripravila králika inak ako zvyčajne - na slivkách, s červeným vínom a žemľovou knedľou, ktorú mám veľmi rada....
Náš kotlíkový guláš
Keď nám už skončilo leto, začala jeseň, využili sme ešte jednu krásnu slnečnú nedeľu na...
Cestoviny s hríbmi a kukuricou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali 2 kl oleja, aby sa nám...
Kysnutý tvarohovo-jablkový koláč
Pre milovníkov kysnutých koláčov, ale aj pre tých, ktorí majú radi koláče starých mám...
Šopronské kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5–6 minút v slanej vode. Osem listov oddelíme,...
Kečup rumunský
Výborný zeleninový kečup, mám ho od susedy, odkedy som ho ochutnala iný nechcem. Je...
Grilované kuracie prsia s dubákovou omáčkou
Kuracie prsia umyjeme, očistíme, osolíme a grilujeme z každej strany asi 4 minúty. Potom...
Dary mora na grile
Píniové semienka opražíme nasucho. Rukolu opražíme v olivovom oleji a necháme na obrúsku odtiecť. Potom...
Rizoto zo zajaca
Niekedy dávno, keď boli deti malé a chovalo sa veľa zajacov, vznikol tento recept...
Francúzka bageta
Ďeň pred prípravou jej musíme venovať 3 minútky:) Bageta je druh pečiva pochádzajúceho z Francúzska, ktoré je...
Cestovinový šalát so zeleninou
Tento šalát si môžete vychutnávať počas celého roku, pretože suroviny, ktoré naň potrebujete, zoženiete...
Sviečkovica Wellington
Sviečkovicu dobre osolíme a okoreníme s čerstvo zomletým čiernym korením. Na veľkej panvici rozpálime maslo a mäso v...
Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou
Ráz za čas prídu na stvol aj rybky. Tento krát padla voľba na grilovaného pangasia. Príprava netrvá dlho...
Vianočné venčeky
Vianoce sú za dverami a ja keď mám troška času, pripravujem, vymýšľam. Ponúkam venčeky,...
Rooibos muffiny
Rooibos niektorí ľudia považujú za najzdravší nápoj na svete. Tento čaj-nečaj z Afriky má prirodzene sladkú...
Chuťovky na bagetke na kedykoľvek
Aj toto bolo dnes na mojej meninovej oslave. V podstate jednoduché, len treba nápad.
Lahodné malinovo-tvarohové cupcakes
Ľahučké tvarohové cesto s malinovým prekvapením vo vnútri... Maximálne lahodný výsledok! Navyše malinová šťava očisťuje organizmus...
Sous Vide
To je môj prvý pokus Sous Vide so sviečkovej a grilovanej zeleniny + grilovanej červenej repy. Naozaj...
Tvarohovo-špaldová bábovka
Žĺtky vyšľaháme s práškovým, vanilínovým a škoricovým cukrom. Pridáme rum, zmäknuté maslo, tvaroh...
Zeleninové dolky
Tento recept mam od mojej mamy, ktora tu uz s nami nieje ale vždy si na...
Letný zemiakový šalát
Zemiakový šalát nie je len vianočnou majonézovou klasikou - môže byť aj presným opakom : tento letný...
Nadýchaný čučoriedkovník
Do mísy rozdrobíme droždí nebo nasypeme sušené, přidáme lžičku cukru, 3 lžíce mouky a trochu...
Pečený bôčik na kyslej kapuste s vyprážanými bryndzovými pirohmi
Dnešnou špecialitou v slovenských dobrotách bude pečený bôčik, ktorý nám pripravil šéfkuchár Miroslav Snopko.
Syrové žemle
Tieto žemličky si pekávame ako prílohu ku kyslým polievkam alebo nátierkam, jednoduché a chutné.