Hráškový krém s parmezánovými krutónmi
Na masle orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak domäkka. Prisypeme rozmrazený hrášok a zalejeme ho hydinovým...
Surové plátky lososa
Plátky surového lososa uložíme na tanier, prelejeme olivovým olejom, praženým čiernym sezamom a posypeme citrónovou...
Špagety Pomodoro (s paradajkovou omáčkou)
Sú to naše najobľúbenejšie špagety, rýchlo a jednoducho hotové za pár minút.
Fínske ražné placky - ruisrieska
Nevím, nakolik jsou opravdu finské, ale recept je z finských stránek :)
Vegan kokosový cheesecake s jahodami
Pôvodne som sa inšpirovala receptom od Proste0monika, takže ďakujem, upravila som si ho však podľa...
Zdravá nátierka (šalát)
Aj napriek tomu, že by mala byť ešte zima podľa kalendára, vonku už citeľne začína...
Dukátové buchtičky podľa babičkiného receptára
Z trochu mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások, ktorý necháme nakysnuť. Nakysnutý kvások...
Moja ďalšia torta alebo torty??
Mala som dosť rušný dá sa povedať pred víkend. Dcére som piekla tortu na svadbu a...
Losos v lístkovom ceste
Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a...
Bravčový bôčik
Bravčový bôčik pečený je nádhera no niekto ho nemôže je dosť kaloricky. Tak ho občas robím...
Hrnčeková bábovka s citrónovou polevou a farebnými cukríkmi
Táto bábovka je veľmi obľúbená u nás doma a každý raz experimentujem so základným cestom. NIekedy...
Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...
Vianočné rezy
. Na vianočné sviatky som upiekla vynikajúce rezy... je v nich škorica, perníkové korenie, ...
Teľacie á la Wellington
Mám novú super kuchárku "Kuchárska elita" a tak postupne skúšam čo ma zaujalo. :-) Pôvodný recept...
Kokosovo-kávové rezy
Náš víkendový zákusok... teraz sme mali chuť na kokosové rezy s kávovým krémom s mascarpone.
Pravá talianska ciabatta
Do pekárne si nalejeme najprv tekuté, potom sypké suroviny, cukor na jednu stranu a soľ...
Najlepšie palacinky
Tento recept na palacinky je môj vlastný a je vynikajúci, odporúčam vyskúšať :)
Svieža torta s granátovým jablkom
Vždy si pri čistení granátového jablka celé tričko zafŕkam:), tak už keď som bola zamazaná rozmýšľala som...
Polievka z ružičkového kelu
Jednoduchá, rýchla a kto vynechá prosciutto na konci tak aj zdravá polievočka. Podľa mňa však...
Nepečení ježkovia Jožkovia
Tychto ježkou som pripravujem na velku noc, je to moja vlastna inovacia na ktorych som spolupracovala...
Kamut chlebík
Kamut muka original pochadza z egypta. Momentalne sa tato psenica pestuje v severnej amerike. Ma...
Maffiny s vajíčkom a slaninou
Načúvať za dverami sa nesmie, tobôž už nie dialóg neznámych osôb! Ja som nechtiac, čakajúc...
Mulgipuder – národné jedlo Estónska
Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...
Slané croissanty bez lepku
Verili by ste, že tieto slané croissanty bez lepku si viete napiecť len zo 4 základných surovín?...
Fašírka v Remoske
u nás veľmi obľúbené jedlo, z remosky je oveľa šťavnatejšia ako z trúby, najčastejšie ju...