Čakanka s cibuľkou a cesnakom zapekaná so zemiakovou kašou fotorecept
Foto: sandra
Diétny recept vhodný pri histamínovej intolerancii.
porcie
príprava
na 200-210 °C
Postup
-
1
Pri úprave čakanky som sa inšpirovala pri tomto recepte: http://varecha.pravda.sk/recepty/zapekana-cakanka-fotorecept/9689-recept.html . Čakanku som umyla, zo spodku som odkrojila asi 1 cm a opatrne som ho prekrojila na polovicu. Zvnútra som vyrezala hlúbik, ktorý je horký. Nechala som zovrieť vodu s trochou soli a čakanku som dala na 4 minúty do vriacej vody.
-
2
Medzitým som si ošúpala zemiaky a pokrájané na kocky dala variť do osolenej vody.
-
3
Čakanku som nechala odtiecť a uložila do olejom potretej zapekacej misky.
-
4
Na repkovom oleji som si do zlatista opražila na kocky nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Z cesnaku treba vybrať hlúbik, ktorý je v strede, ten spôsobuje, že je nám zle, či ťažko po konzumácii cesnaku.
-
5
Cibuľu s cesnakom som rovnomerne naukladala na čakanku, ktorú som predtým posolila.
-
6
Na uvarené zemiaky som dala plátok bezlaktózového masla.
-
7
Zemiaky som rozpučila na kašu a osolila.
-
8
Kaša sa môže rovnomerne naniesť na čakanku, alebo nastriekať pomocou vrecka.
-
9
Zapekala som v rúre pri teplote 210 stupňov Celzia asi 30 minút.
-
10
Necháme vychladnúť a môžeme konzumovať. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu