Čakanka s cibuľkou a cesnakom zapekaná so zemiakovou kašou fotorecept
Diétny recept vhodný pri histamínovej intolerancii.
porcie
príprava
na 200-210 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Pri úprave čakanky som sa inšpirovala pri tomto recepte: http://varecha.pravda.sk/recepty/zapekana-cakanka-fotorecept/9689-recept.html . Čakanku som umyla, zo spodku som odkrojila asi 1 cm a opatrne som ho prekrojila na polovicu. Zvnútra som vyrezala hlúbik, ktorý je horký. Nechala som zovrieť vodu s trochou soli a čakanku som dala na 4 minúty do vriacej vody.   
- 
                                                    2
                                                    Medzitým som si ošúpala zemiaky a pokrájané na kocky dala variť do osolenej vody.   
- 
                                                    3
                                                    Čakanku som nechala odtiecť a uložila do olejom potretej zapekacej misky.   
- 
                                                    4
                                                    Na repkovom oleji som si do zlatista opražila na kocky nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak. Z cesnaku treba vybrať hlúbik, ktorý je v strede, ten spôsobuje, že je nám zle, či ťažko po konzumácii cesnaku.   
- 
                                                    5
                                                    Cibuľu s cesnakom som rovnomerne naukladala na čakanku, ktorú som predtým posolila.   
- 
                                                    6
                                                    Na uvarené zemiaky som dala plátok bezlaktózového masla.   
- 
                                                    7
                                                    Zemiaky som rozpučila na kašu a osolila.   
- 
                                                    8
                                                    Kaša sa môže rovnomerne naniesť na čakanku, alebo nastriekať pomocou vrecka.   
- 
                                                    9
                                                    Zapekala som v rúre pri teplote 210 stupňov Celzia asi 30 minút.   
- 
                                                    10
                                                    Necháme vychladnúť a môžeme konzumovať. Dobrú chuť!   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


Diskusia k receptu