Foto: dorisa
Raz som videla v tv ako plnia syr s plesňou navrchu. Skúšobne takýto jeden syr naplnila, či nám to bude chutiť. Išli sme na Zobraziť celý popisRaz som videla v tv ako plnia syr s plesňou navrchu. Skúšobne takýto jeden syr naplnila, či nám to bude chutiť. Išli sme na chatu, tak tam som ho naservírovala, a veĺmi chutilo, musím pochváliť. Z dovodu fotenia som si bola aj ozdobné šparadla kúpiť:)))))))
porcia
príprava
Postup
-
1
Suroviny na prípravu, orechy som nepoužila.
-
2
Syr rozkrojíme na polovicu.
-
3
Vnútro syru opatrne vydlabeme malou lyžičkou, aby sme neporušili steny syru a dáme do mištičky, kde pridáme pretlačený cesnak...
-
4
... ramu , tavený syr a sušenú petržlenovú vňať. Plnku vymiešame.(možeme dochutiť soľou a korením)
-
5
Potom naplníme jednu(spodnú)časť syru plnkou, ja som dala všetku, a to tak, že naspodok som dala salámu (suchú) , tiež aj na druhú časť syru som položila salámu.
-
6
Potom som prikryla syr vrchným plátkom.
-
7
Syr zabalíme do alobalu. Dáme ho do chladu najlepšie aj na par dni, ja som ho mala 24 hodín.
-
8
Na druhý deň, na chate som občerstvenie pripravila ....
-
9
Očividne chutilo aj malej Linduške,lebo až na stol vyskočila.
recept je ako stvorený,zvlášť,keď sa dá urobiť dopredu,ďakujem.
postup je ten istý, akurát, že ja to plním s vlašskými orechami, tiež dám cesnak a samozrejme stuhnúť do chladničky.Potom z toho robím jednohubky , nakrájam to na štvorčeky, navrch dám hrozno a zapichnem špáratkom. Skvelé k vínku , alebo tiež k rôznym iným príležitostiam