Kokosové laskónky skúšobné

anina6 - fotkaanina6, 1. decembra 2013
Kokosové laskónky skúšobné
Foto: anina6

Takže konečne som zohnala formu na laskónky a dnes poobede som sa pustila do pečenia. Veď sviatky sú za dverami, a ide sa skúšať Zobraziť celý popisTakže konečne som zohnala formu na laskónky a dnes poobede som sa pustila do pečenia. Veď sviatky sú za dverami, a ide sa skúšať niečo nové. Viem receptov je tu kopec, no chcem aj prispieť svojou laskónkovou prvotinou. Drobátko som vylepšila plnku, cesto som odkukala z Varechy a tu hľa výsledok môjho snaženia. Koláčiky sa mi zdajú trocha sladšie, tak neviem či môže dať do cesta menej cukru, neviem či by sa dobre vyšľahal.

15
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 100 °C

Suroviny

3
200 g
50 g
Plnka:
3
100 g
145 g
1 čl




Postup

  1. 1

    Ako som v úvode písala tieto laskónky sú skúšobné, tak som spravila iba z polovičnej dávky, aby mi nebolo ľúto vyhodených surovín. Najprv som si vybrala 3 vajíčka a nechala som ich pri izbovej teplote. Vyšľahala som bielka nad parou a postupne pridávala cukor. Šľahala som asi 10 minút elektrickým šľahačom, a išlo to celkom pekne. Potom som vyšľahaný sneh odstavila a nechala trošku vychladnúť. Primiešala som kokos a začala som plniť šablónu.

  2. 2

    Medzitým som si nastavila rúru na 100 stupňov a pripravila som si plech vystlaný papierom na pečenie. Aby sa mi šablóna nešmýkala s papierom, na rohy plechu som kvapla olej a papier pekne držal. No a začalo plnenie šablóny, jéminečku, maturovala som pri tom statočne, ale dalo sa. Pomohla som si videom, ktoré mi poslala Mariamka, a stierkou som rozotrela snehovú zmes do šablóny. Šablónu som opatrne nadvihla a tak som vytvorila 3 rady laskoniek po 5 kusov. Vyšlo mi na dva plechy.

  3. 3

    Pripravené laskónky som dala do vyhriatej rúry na 100 stupňov a sušila som ich 30 minút. Po 30 minútach sa mi pekne dali odlepiť od papiera.

  4. 4

    Medzitým ako sa mi piekol ďalší plech som si pripravila plnku. Z 3 žltkov a 100 g práškového cukru som vyšľahala nad parou masu, a ked bola vyšľahaná a vychladená, zapracovala som do nej maslo. Keďže sa mi to zdalo sladké, vylepšila som to jednou lyžičkou Nescy.

  5. 5

    Potom som už len laskónky zlepovala krémom. Pokazilo sa mi zdobítko, vrecúškom to nešlo, tak som ich len ponatierala a zlepovala. Nakoniec som ich ešte ozdobila čokoládovou polevou. Takže vyskúšané, upečené, overené. Z tejto polovičnej dávky mi vyšlo 15 laskoniek.

Diskusia k receptu

nikola166
pekné sú :) mne sa ani snehové pusinky nikdy nevydaria, takže laskonky radšej ani neskúšam :D :) dávam 5*
monda
pekne sa ti vydarili, a že skúšobné? no ved sú krásne, a určite chutné. Ja som ich kedysi už dávno robila ,ale ja som nemala žiadnu formu , ja som iba lyžičkou také placičky na plech robila a podarili sa,lenže vtedy som ešte nemala pc, takže nemám to ako dokázať ,že sa mi naozaj podarili. Musím si aj ja kúpiť tú formu a potom upečiem. Tvoje sú krásne :-)
1x tia255
anina6
dievčatá veľmi pekne ďakujem za vaše ocenenie mojej prvotiny, prajem krásny deň všetkým.
alex37
vyzerajú veľmi dobre :-) nemam formu :-(
anina6
@alex37 ďakujem, aj ja som si formu kúpila ešte len pred týždňom, tiež som ju dosť dlho zháňala. tak nech sa ti podarí ju zohnať a potom vyskúšaj.
sovka62
Nuž, ja formu mám, už hádam tridsať rokov, čo mi chýba, je odvaha pustiť sa do nich. Mne sa snehové nedaria (s výnimkou kokosiek od @babkamt , tie sa daria), tak som si zatiaľ netrúfla. Ale po vianočnom pečení zostane kopec bielkov, tak to hádam risknem.
anina6
joj @sovka62 moja milá, tiež som mala rešpekt pred koláčikmi tohto typu, ale skúsila som a vyšlo to. a ty si šikovná, tvoje recepty o tom nasvedčujú, verím, že to zvládneš, naberieš odvahu a budeš laskónkovať. nech sa ti darí.
jeka
Laskonky sú pekné a istotne aj chutné.Ja ked robím sneh na laskonky tak davám na1 bielko 2 PL vrchovaté kryšt.cukru.
anina6
@jeka áno sú chutné, len menej sladké spravím na druhýkrat. tých 200 g mi bolo priveľa. tak teda vyskúšam podľa teba. díky za nahliadnutie.
evanaaa
Formu mám, ale odvahu spraviť nie. Ináč, dala by som oriešky, aj keď ani ten kokos nie je zlý. U nás nie je problém zohnať formu, len ju treba aj využiť:-) A tebe sa to celkom pekne podarilo. Možno skúsim, ak budú bielky.
anina6
@evanaaa díky za koment, chcem vyskúšať aj orechové laskónky, a dám aj menej cukru, ako mi radila jeka. tak pekný deň ti prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia