Foto: nikik
Suroviny
250 g |
|
1/4 l |
|
|
|
1/2 bal. |
|
1/2 bal. |
|
1/4 bal. |
|
podľa chuti sušené |
|
4 - 5 ks malé |
|
250 g hrudkovitý jemný |
|
2 PL |
|
3 ks celé |
|
Postup
-
1
Pseno si premyjeme vriacou vodou 2-3x
- 2
Premyte pseno dame varit do mlieka s cca pol salkou vody. Do mlieka a vody dame 2 pl cukru a varime, kym pseno nevsiakne vsetko mlieko a vodu, casovo to vychadza na 20 - 25 minut. Pseno varime bez pokrievky. Medzitym si nastruhame jablka na hrubom struhadle, susene hrozienka (ja davam brusnice z lidla) namocime do vody aby zmakli. Jablka posypeme skoricovym cukrom.
- 3
Po uvareni nechame pseno takmer uplne vychladnut a pridame do neho 3ks vajec, vanilkovy cukor, 1/4 kypriaceho prasku, struhane jablka, tvaroh. Vsetko riadne premiesame, plech si bud vymastime maslom alebo pouzijeme papier na pecenie a nalejeme na plech (pouzivam mensi, nakolko pseno moc nemeni svoj objem, ostane ho takmer tolko isto ako ste naliali na plech, nafukne sa minimalne). Pecieme v rure pri 180st cca 25 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
plus.google.com/u/0/photos/104025217382484628577/albums...