Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
1 PL |
|
2 PL, vlažná |
|
2 PL |
|
3 PL, mleté |
|
2 PL, jemná |
|
2-3 PL |
|
Orechová náplň: | |
140 g, mleté |
|
80 g |
|
50 g |
|
cca 0,1 dl |
|
Punčová náplň: | |
0,35 l |
|
6 PL |
|
1 PL |
|
1 ks, z 1 citr. |
|
0,2 dl |
|
300 g |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky s prášk. a vanil. cukrom našľaháme do peny. Počas šľahania postupne pridáme vlažnú vodu, orechy, kakao, strúhanku, múku a tuhý sneh zo 6 bielkov. Rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Vychladnutý koláč na plechu potrieme orechovou plnkou, rozkrojíme po šírke na polovicu. Potom na jednu polovicu koláča nanesieme punčovú náplň a zakryjeme druhým plátom tak, aby orechová plnka bola uložená na punčovej plnke. Prikryjeme papierom, zaťažíme doskou a závažím. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
- 2
Orechová náplň: Orechy, cukor a maslo zalejeme vriacim mliekom, necháme vychladnúť.
- 3
Punčová náplň: Vodu, citrónovú šťavu, kryštálový cukor a marmeládu uvaríme. Do vychladnutej zmesi vlejeme 0,2 dl rumu a zamiešame. Piškóty rozmrvíme /postrúhame/ a zamiešame do pripraveného punču. Spolu všetko premiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyskúšam..........