Apple pie Jablkový koláč fotorecept

vio - fotkavio, 21. septembra 2014
Apple pie Jablkový koláč (fotorecept)
Foto: vio

Výborný jednoduchý koláčik :)

60 minút
príprava
40-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 hrnčeky
2 lyžice
1 lyžička
1 ks
5 pl
Plnka:
6 ks
0,5 hrnčeka
1 lyžička
1 lyžica
1 lyžica (alebo Zlatý klas)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr si očistíme jabĺčka a nakrájame na tenké plátky.

    Apple pie Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jabĺčka si dáme do hrnca, alebo misky, pridáme citrónovú šťavu, cukor, škoricu a muškátový oriešok. Necháme odstáť aspoň 30-40 min. pri izbovej teplote.

    Apple pie Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Múku, cukor, soľ a palmarín (alebo maslo) si vymiešame tak, aby sa múka a palmarín spojili a potom pridáme 5 lyžíc studenej vody. Vymiešame na cesto. Rozdelíme na dve polovičky a zabalíme do kuchynskej fólie. Necháme v chladničke aspoň 30 min.

    Apple pie Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 30 min. si rozvaľkáme prvú polovičku a dáme do vymastenej formy, ja som použila tortovú formu. Jabĺčka si scedíme a pridáme do formy. Vodu z jabĺk zmiešame s pudingom a vylejeme do formy (stačí ak jablka len scedíme a zmiešame ich buď s múkou alebo s pudingom). Druhú polovicu cesta si vyvaľkáme a položíme na vrch. Kraje pozatláčame a upravíme. Do stredu vyrežeme krátke otvori a celý vrch potrieme vajíčkom a posypeme krištáľovým cukrom.

    Apple pie Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláč vložíme do predhriatej rúry na 180°C-190 °C a pečieme pri tejto teplote 40-50 min. Pod formu si dajte pekáč, ak by sa zachcelo vytiecť šťave z jabĺčok. Dobrú chuť :)

    Apple pie Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
tento týždeň sme doma ochutnávali darovaný, pozerala som recepty, niektoré sa líšia zložením cesta,tvoj recept sa mi páči, aj úvodná foto pekná,takže uložím do KK a určite príde na radu

Pridaj komentár k receptu: