Šťavnatá arašidová torta

biba1111 - fotkabiba1111, 31. augusta 2018 8:19
Ďalšie recepty »
Šťavnatá arašidová tortaFoto: biba1111

Výborná torta pre všetkých milovníkov čokolády a arašidov. U nás sa po nej len tak zaprášilo.

12
porcií
30 min
príprava
40 min
na 150 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
120 g
1/2 ČL
5 PL
150 g
30 g
Plnka:
3 bal.
2 bal.
3 PL
160 g (hladké)
160 g
Na ozdobu:
 drvené nesolené
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne k nim prišľaháme olej. Múku, prášok do pečiva a kakao preosejeme a po lyžiciach primiešame k vyšľahaným žĺtkam. Nakoniec opatrne vmiešame dotuha ušľahaný sneh, aby cesto ostalo nadýchané.

  2. 2

    Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou alebo vystelieme papierom na pečenie. Cesto vložíme do rúry, ktorú sme si vopred vyhriali na 150 °C. Pečieme asi 40 minút.

  3. 3

    Korpus necháme vychladnúť a potom ho rozkrojíme na tri časti.

  4. 4

    Plnka: 1/2 kelímku smotany na šľahanie zohrejeme takmer po bod varu. Odstavíme a nalámeme do nej čokoládu. Vymiešame dohladka a necháme vychladnúť. Povrch každej časti korpusu rovnomerne polejeme touto čokoládovou zmesou.

  5. 5

    Zvyšnú smotanu (2 a 1/2 kelímka) vyšľaháme so stužovačmi dotuha. Opatrne postupne primiešame zmäknuté arašidové maslo izbovej teploty a preosiaty cukor. Už nešľaháme, aby sa nám krém nezrazil.

  6. 6

    Krém natrieme na všetky tri časti korpusu poliate čokoládou a zopár lyžíc si z neho odložíme na boky torty.

  7. 7

    Tortu poskladáme tak, aby navrchu bol arašidový krém (vrstviť a natierať ju môžeme aj postupne). Boky potrieme odloženým krémom a tortu ozdobíme kakaovým práškom a podrvenými arašidami.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist