Šťavnatá arašidová torta
Foto: biba1111
Výborná torta pre všetkých milovníkov čokolády a arašidov. U nás sa po nej len tak zaprášilo.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
Korpus: | |
5 ks |
|
120 g |
|
1/2 ČL |
|
5 PL |
|
150 g |
|
30 g |
|
Plnka: | |
3 bal. |
|
2 bal. |
|
3 PL |
|
160 g (hladké) |
|
160 g |
|
Na ozdobu: | |
|
|
drvené nesolené |
|
Postup
-
1
Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne k nim prišľaháme olej. Múku, prášok do pečiva a kakao preosejeme a po lyžiciach primiešame k vyšľahaným žĺtkam. Nakoniec opatrne vmiešame dotuha ušľahaný sneh, aby cesto ostalo nadýchané.
- 2
Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou alebo vystelieme papierom na pečenie. Cesto vložíme do rúry, ktorú sme si vopred vyhriali na 150 °C. Pečieme asi 40 minút.
- 3
Korpus necháme vychladnúť a potom ho rozkrojíme na tri časti.
- 4
Plnka: 1/2 kelímku smotany na šľahanie zohrejeme takmer po bod varu. Odstavíme a nalámeme do nej čokoládu. Vymiešame dohladka a necháme vychladnúť. Povrch každej časti korpusu rovnomerne polejeme touto čokoládovou zmesou.
- 5
Zvyšnú smotanu (2 a 1/2 kelímka) vyšľaháme so stužovačmi dotuha. Opatrne postupne primiešame zmäknuté arašidové maslo izbovej teploty a preosiaty cukor. Už nešľaháme, aby sa nám krém nezrazil.
- 6
Krém natrieme na všetky tri časti korpusu poliate čokoládou a zopár lyžíc si z neho odložíme na boky torty.
- 7
Tortu poskladáme tak, aby navrchu bol arašidový krém (vrstviť a natierať ju môžeme aj postupne). Boky potrieme odloženým krémom a tortu ozdobíme kakaovým práškom a podrvenými arašidami.
Tiež torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu