Foto: martintt7
Je veľa receptov na zapekanú špargľu. Tento som našiel niekde na nete a vyskúšal. Musím uznať, že chuť bola vynikajúca a určite ho budem Zobraziť celý popisJe veľa receptov na zapekanú špargľu. Tento som našiel niekde na nete a vyskúšal. Musím uznať, že chuť bola vynikajúca a určite ho budem opakovať častejšie.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Odkrojíme konce špargľe, ošúpeme a dáme do vriacej vody na cca 5 - 8 minút. Pridáme lyžičku soli.
-
2
Necháme vychladnúť
-
3
Zatiaľ si osmažíme cibuľku a orestujeme šampiňóny. Ochutíme soľou a čiernym korením.
-
4
Keď máme vychladnutú špargľu, zabalíme každý kúsok do šunky a rozložíme do zapekacej misy, ktorú sme potreli olivovým olejom.
-
5
Potom navrstvíme orestované šampióny.
-
6
Ďalej pridáme nastrúhaný syr.
-
7
Nakoniec zalejeme kyslou smotanou a dáme na 20 minút zapiecť na 180°. Smotanu som ešte trochu posolil.
-
8
Na záver ozdobíme nasekanou petržlenovou vňatkou a podávame s varenými novými zemiakmi.
Dakujem :)
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Dakujem, občas ma to chytí a keď varím tak si to pofotím :)
Špargľu som nerobil už zopár rokov a dlho som hľadal na aký spôsob ju spravím. Našiel som, že spojenie šampiónov a špargle je celkom dobre a môžem povedať, že ako celok mi to chutilo. Samozrejme, ten kto špargľu máva vo svojom jedálničku častejšie, používa recepty, kde jej chuť viac vynikne. Uvidíme nabudúce vyskúšame aj inú variantu :)
Dakujem :)
Díky určite budem pokračovať a keď sa mi niečo podarí tak to sem hodím :) Pozeral som tvoje výtvory a tiež parádička. Len pojdem si ich pozret postupne, máš ich už celkom slušné množstvo a ku všetkému nádherný komentár :) palec hore!
Dakujem veľmi pekne, pochvala poteší :)
Veľmi pekne ďakujem za pochvalu. Ja som moc na delenú stravu neni. Pár receptov som robil mám aj knihy s receptami. Chutí mi to, ale problémom je pevná vôla, ktorá tak po týždni dostane na frak :)
Dakujem a ja určite vyskúšam šparglu podľa tvojho návodu. Je síce drahá, ale aj chutná a zdravá takže z času na čas ju určite budem kupovať.