Zapekaná špargľa fotorecept

martintt7 - fotkamartintt7, 20. apríla 2016
Zapekaná špargľa (fotorecept)
Foto: martintt7

Je veľa receptov na zapekanú špargľu. Tento som našiel niekde na nete a vyskúšal. Musím uznať, že chuť bola vynikajúca a určite ho budem opakovať častejšie.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odkrojíme konce špargľe, ošúpeme a dáme do vriacej vody na cca 5 - 8 minút. Pridáme lyžičku soli.

    Zapekaná špargľa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme vychladnúť

    Zapekaná špargľa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si osmažíme cibuľku a orestujeme šampiňóny. Ochutíme soľou a čiernym korením.

    Zapekaná špargľa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď máme vychladnutú špargľu, zabalíme každý kúsok do šunky a rozložíme do zapekacej misy, ktorú sme potreli olivovým olejom.

    Zapekaná špargľa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom navrstvíme orestované šampióny.

    Zapekaná špargľa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalej pridáme nastrúhaný syr.

    Zapekaná špargľa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec zalejeme kyslou smotanou a dáme na 20 minút zapiecť na 180°. Smotanu som ešte trochu posolil.

    Zapekaná špargľa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na záver ozdobíme nasekanou petržlenovou vňatkou a podávame s varenými novými zemiakmi.

    Zapekaná špargľa (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
@Radox1 (21.4.2016 08:53)

Špargľu som nerobil už zopár rokov a dlho som hľadal na aký spôsob ju spravím. Našiel som, že spojenie šampiónov a špargle je celkom dobre a môžem povedať, že ako celok mi to chutilo. Samozrejme, ten kto špargľu máva vo svojom jedálničku častejšie, používa recepty, kde jej chuť viac vynikne. Uvidíme nabudúce vyskúšame aj inú variantu :)
@Sracz (20.4.2016 16:43)

Díky určite budem pokračovať a keď sa mi niečo podarí tak to sem hodím :) Pozeral som tvoje výtvory a tiež parádička. Len pojdem si ich pozret postupne, máš ich už celkom slušné množstvo a ku všetkému nádherný komentár :) palec hore!
@Atulienka (21.4.2016 08:12)

Veľmi pekne ďakujem za pochvalu. Ja som moc na delenú stravu neni. Pár receptov som robil mám aj knihy s receptami. Chutí mi to, ale problémom je pevná vôla, ktorá tak po týždni dostane na frak :)
@Martintt7 vydařilo se to hezky. Je to takové komplexní jídlo, kde se prolínají chutě a kdybych měl toho šparglu hodně, určitě bych ho udělal podle Tebe. Ale on je tu dost drahý a i Rakousku i když je sezona a tak abych si ho pořádně vychutnal, tak jen uvařím v osolené vodě, k tomu pár brambor, pokud už jsou rané tím lépe a špargl lehce posypu na trošce másla osmahnutou strouhankou a ještě pokapu máslem. Ale to je ode mně jen poznámka a hlavně jde jen o tu chuť šparglu. Ale Tvoje jídlo je moc pěkné a stojí za vyzkoušení. Zdravím.5*

Pridaj komentár k receptu: