Karamelový zákusok
Karamelový zákusok

Rezy s makom a karamelovou plnkou

mojaradost - bez fotkymojaradost, 21. novembra 2021

Výborné rezy s makom a karamelovou plnkou chutia vynikajúco. Plnka je bez masla, ale s kyslou pochúťkovou smotanou.

25
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
250 ml
200 ml
3 ks
150 g
1 bal.
Makové cesto:
250 g mletý
15 g
 strúhaná
Plnka:
750 ml
3 bal.
200 g
400 ml (pochúťková 16 %)
Navrch:
200 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme v nádobe s práškovým cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. V druhej nádobe zmiešame mletý mak, cukor, práškový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a pridáme asi polovicu bledého cesta, trochu mlieka, aby nebolo cesto husté.

  2. 2

    Na hlboký plech (rozmer 30x40 cm), vyložený papierom na pečenie rozotrieme bledé cesto a pomocou lyžice kladieme po celom povrchu kôpky makového cesta. Upečieme pri teplote 180 °C 30 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Plnka: V časti mlieka rozmiešame karamelový puding v prášku. Zvyšné mlieko dáme zovrieť, prisypeme cukor, za stáleho zmiešania ho rozpustíme a prilejeme mlieko s pudingovými práškami. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote pod potravinárskou fóliou. Po vychladnutí zamiešame kyslé pochúťkové smotany.

  4. 4

    Z vychladnutého korpusu odstránime papier a korpus po celom povrchu potrieme plnkou. Vrch zákuska polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a ozdobíme podľa svojej fantázie, ja som použila bielu čokoládovú polevu. Necháme stuhnúť v chlade. Pokrájame horúcim zúbkovým nožom, aby poleva nepraskala. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

helena64
Recept ma zaujal, zvlášť že sa nemusí vymiešať maslo s cukrom, ale do pudingu sa pridá kyslá smotana. Nebude plnka riedka, hoci tam idú 3 pudingy? Ale Rp sa mi páči a ďakujem ak si ho môžem pridať do KK.
mojaradost
Mne sa plnka vydarila, nakoľko puding je dosť hustý, smotanu môžete pridávať po jednej a plnku si urobte podľa svojej chuti, dúfam že sa rezy vydaria:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia