Rezy s makom a karamelovou plnkou
Foto: mojaradost
Výborné rezy s makom a karamelovou plnkou chutia vynikajúco. Plnka je bez masla, ale s kyslou pochúťkovou smotanou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 ml |
|
200 ml |
|
3 ks |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
Makové cesto: | |
250 g mletý |
|
15 g |
|
strúhaná |
|
Plnka: | |
750 ml |
|
3 bal. |
|
200 g |
|
400 ml (pochúťková 16 %) |
|
Navrch: | |
200 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme v nádobe s práškovým cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. V druhej nádobe zmiešame mletý mak, cukor, práškový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a pridáme asi polovicu bledého cesta, trochu mlieka, aby nebolo cesto husté.
- 2
Na hlboký plech (rozmer 30x40 cm), vyložený papierom na pečenie rozotrieme bledé cesto a pomocou lyžice kladieme po celom povrchu kôpky makového cesta. Upečieme pri teplote 180 °C 30 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť.
- 3
Plnka: V časti mlieka rozmiešame karamelový puding v prášku. Zvyšné mlieko dáme zovrieť, prisypeme cukor, za stáleho zmiešania ho rozpustíme a prilejeme mlieko s pudingovými práškami. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote pod potravinárskou fóliou. Po vychladnutí zamiešame kyslé pochúťkové smotany.
- 4
Z vychladnutého korpusu odstránime papier a korpus po celom povrchu potrieme plnkou. Vrch zákuska polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a ozdobíme podľa svojej fantázie, ja som použila bielu čokoládovú polevu. Necháme stuhnúť v chlade. Pokrájame horúcim zúbkovým nožom, aby poleva nepraskala. Dobrú chuť !
Tiež karamelový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu