Fánky pečené bez oleja

hubarka35 - fotkahubarka35, 16. januára 2011
Fánky pečené bez oleja
Foto: hubarka35

tento recept je od varecháčky @Brigita,pozdával sa mi tak som kuchtila-pridávam i z fotom.....velmi rýchlo sa tie fanky urobia-vyhoda nemusime pri panvici stepovat....

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400g
250g  alebo Hera
250g
 trochu
Na obalovanie:




Postup

  1. 1

    Vypracujeme cesto,vygulame,radielkom okrajame na fanky-pripadne aj ine tvary-srdcia....fantazie sa medze nekladu.Uložime na suchy nevymasteny plech.

    Fánky pečené bez oleja - obrázok 1
  2. 2

    Upečieme,ja som ich po 10min. na plechu poobracala.Zmiešame cukor,vanilkový c.a škoricu a za tepla obalujeme fanky.takto vyzeraju po upečeni.Sú fakt výborne.

    Fánky pečené bez oleja - obrázok 2

Diskusia k receptu

ailuj82
Už som ich robila, ale nie je to ono, vysmážaná klasika je lepšia.
coldbery
Ja som ešte fánky nerobila,ale bez tuku si ich najblížšie urobím...ja nemám rada vyprážane.....:-))))
anina43
výborný recept, tuk, šľahačka v múke urobia svoje, ak by cesto postálo cez noc v chladničke, bolo by po upečení ešte nadýchanejšie, ukladám do KK a určite vyskúšam tkto pečené na plechu, dik
babidka
ja nerobievam posledne roky fanky prave preto , ze mi vyprazane pripadaju strasne tazko stravitelne :-( Cestoí samo o sebe je tazke .takto - upecene ich ale asi urobim , uz doma totiz padla otazka ci na tieto fasiangy "zasa" nebudu fanky....
hubarka35
no ja som fánky možno pár raz robila klasika na oleji-no boli moc olejové,tažke a nakonec mi stvrdli na kost-to som snad ešte nevedala tak varit,no tieto na plechu su ozaj vyborne,mäkučke a skusim aj tvarohové takto urobit-mnam...
danculka
Za vyskúšanie nič nedáme, pokial to má kto skonzumovať/ako u nás/")))
pivonka
Tiež som ich pred rokom robila, lebo ma zlákalo, že sa nesmažia, nenapijú sa tuku Lenže čo vyhodíš dverami, vráti s oknom - tuk je natlačený do cesta. Ale aspoň sa nemusí stáť pri smažení nad platničkou a chuťove boli dobré.
zdezda
včera som ich robila, presne tento recept, mužovi nechutili, lebo mu boli málo mastné, zato kolegyne si pošmákli :-), tiež ďakujem brigite
hubarka35
no zas tomu mojmu boli moc sladké a to som ich len obalila v tom cukre ani v ceste nieje cukor.
honestka
tiez som ich raz robila podla brigity, lebo nase deti tiez chcu vsetko to zdravsie; ale vraciam s k tym originalnym, pretoze ten tuk a slahacka v tomto ceste sa zrejme vyrovna tomu kupelu v oleji, ked sa pecu, ja davam do cesta kyslu smotanu a RUM a vobec nie su napite olejom, pretoze ked ich peciem, dodrzujem rovnaku teplotu oleja (teplomerom) , aby sa neprepaloval.
mariaklara
Ja mám tiež rada zdravú výživu. Už som vyskúšala šišky, karfiol, brokolicu bez vysmážania, prečo nie aj fánky. Ukladám si recept, určite ti potom napíšem ako som dopadla. Vďaka za recept!
alex100
No vyzerajú dobre. Robil som ich vyprážané vo friťáku a ešte som do cesta dával rum. Toto tiež vyskúšam, pretože ... váha však vieš.
samanka
@Hubarka35 dnes som tieto fánky upiekla, sú výborné, doteraz som poznala len klasické vyprážané. Nemám rada pach z vyprážania, takže tento spôsob mi vyhovuje. Sú ľahšie, lebo nie sú mastné a zdá sa podľa zjedeného množstva za 4 hodiny, že rodine chutia.
chudka
Práve som ich dorobila, výborne, ohromne sa mi to robilo, a na to, že som fánky robila prvý krát -famózne. Doporučujem všetkým:)
alena67
Upiekla som ich dnes rano a len sa tak zaprasilo :))) Velmi nam chutili! Mozem len doporucit :)
kadgam

Spravila som, je to jedlé mne aj chutia, ale vysmážané majú svojskú vôňu
kadgam
Uvažujem, že druhú polovicu dávky skúsim naslano s rascou, sezamom ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia