
Paradajkové rezy
Vyskúšala som novšiu verziu paradajkových rezov. Je jednoduchšia a chutnejšia. Paradajková šťava je už v...

Špagety s kuracím mason a syrom cottage
Výborné cestoviny s kuracím mäsom a k tomu cottage cheese :)

Tvarohovo-kalerábová nátierka
Kaleráb je v slovenskej kuchyni často používanou zeleninou. Pripravujú sa z neho polievky, šaláty, rôzne prílohy... Ale vyskúšali ste už z kalerábu nátierku?...

Kuracie stehná na zelenine s jarnou cibuľkou
Stehná umyjeme a posypeme grilovacím korením, na panvici ich na oleji opečieme, potom stehná vyberieme, prebytočný olej zlejeme,...

Filé zapečené s nivou
Filé posypeme korením na ryby a na panvici prudko opečieme. Vložíme do vymasteného pekáča, zalejeme...

Nutela hviezdičky
Mrazené lístkové cesto pomaly rozmrazíme, vyvaľkáme ho na plát a pomocou formičky z neho vykrajujeme hviezdičky....

Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami
Pripravené rýchlo, zjedené ešte rýchlejšie :)

Pizza v hrnčeku
Zmiešame múku a kypriaci prášok do hrnčeka a pridáme mlieko. Zamiešame a vznikne nám cesto...

File so pstruha sa sparenou zeleninkou
Toto pravidelne robievam ľuďom, ktorých mám rád a viem, že ich tým poteším.

Sušená krkovička s čakankou a rajčinovou penou
Sušené rajčiny rozmixujeme. Do misy dáme mascarpone, maslo, citrónovú šťavu, nasekaný cesnak a...

Uhorkové hniezda s bryndzou a olivou
Uhorky umyjeme, ošúpeme a zbavíme koncov. Škrabkou na zeleninu zrezávame po dĺžke „rezance“ a pritom...

Mrkvové cupcakes
Kokosové mlieko dáme na pár hodín do chladničky. Mrkvu očistíme a nastrúhame na najjemnejšom strúhadle, ...

Špenátovo-šalátový prívarok
Na svete je veľa samoukov „gazdiniakov”, no ale aj profesionálov, ktorí za pozitívny vzťah k...

Baklažán na orientálny spôsob
Baklažán ošúpeme a pokrájame na kolieska, ktoré osolíme, okoreníme, poprášime múkou a opečieme...

Sviatočná plnená bábovka
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme rum, citrónovú kôru a striedavo tuhý sneh z...

Francúzske toasty bez lepku
V mise si rozmiešame vidličkou vajcia s mliekom, pridáme škoricu, muškátový orech, soľ a...

Indonézska kuracia polievka
Soto Ayam, tradičná indonézska kuracia polievka s kurkumou, zázvorom a koreninami.

Kačacie prsia s kapustovými pirohmi
Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú...

Zeleninové buchtičky
Keďže je zeleninové obdobie, vyskúšala som takéto zeleninové buchtičky a bola som sama prekvapená, aké...

Ostré rybie ražniči
Očistené porcie kapra čiastočne odkostíme, osušíme, prešpikujeme plátkami cesnaku, okoreníme, poprášime čili korením (mletou štipľavou paprikou), nakrájame...

Fettucine alla Carbonara
Klasický recept z východného Talianska. K tomuto jedlu je najvhodnejší paradajkový šalát z bazalkou a -...

Banány v čokoláde
Banány olupeme a nakrájame na 1cm hrube kolieska. Každé koliesko vložíme medzi dve piškoty a spojíme šparadlom...

Zapekané kapsičky so špenátom a špargľou
Spojila som sezónne suroviny dokopy a toto sa mi z toho podarilo :)

Oreo poháriky s višňami
Sušienky rozdrvíme v sekáčiku (len tmavú časť) a pridáme roztopené maslo. Zmes rovnomerne rozdelíme do pohárov....

Čučoriedkový koláč v chlebíkovej forme
Najprv zmiešame múku, prášok do pečiva, kryštálový a vanilkový cukor.

Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...

Krídelka v slaninke
Kuracie krídelká naložíme do marinády (olivový olej, citrón, grilovacie korenie, cesnak) a necháme odležať....

Husacie stehno na gaštanovom pyré
Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky....

Rebierka s fazuľovou omáčkou a jalapeňos
Oheň a jedlo. Pečenie nad pahrebou, otáčanie ražňa, varenie v kotlíku. Čas prázdnin praje takejto romantike. V našej kuchyni...