
Americká klasika
Nečakajte mäso, ale americký koláčik, ktorý sa udomácnil aj u nás - muffiny s černicami....

Letné kuracie prsia s jablkovou ryžou - cider do tretice
Jemne pikantné kuracie prsia krátko podusené s čerstvou zeleninou, podliate ciderom. Príloha: jablková ryža...

Kiwi a hroznový flan
Teraz je u nás hroznová sezona, tak som sa rozhodol pripraviť dezert k nedelňajšiemu obedu...

Pikantné kukuričné cestoviny
Tieto cestoviny sú vhodné nielen pre celiatikov, ale každého, kto ocení chutné, zdravé a...

Rebarbora na ryžovom pudingu
Ryžu s vodou rozmixujeme v mixéri. Očistenú rebarboru nakrájame na plátky. Kokosové mlieko spolu s...

Valentínsky puding
Ták a ešte sme sa so sestrou dvojičkou rozhodli niečo pekné "ukuchtiť" aj pre rodinku :) Obyčajný...

Makové pappardelle s jahodami a javorovým sirupom
Hladkú múku s makom nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme...

Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom
Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 8 hodín.

Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte
V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom a bobkovým listom.
Jablkový koláč so snehovou čiapočkou
Jabĺčka v našom koláči dodajú báječnú šťavnatosť a skvelo ich doplní zapečená snehová čiapočka s chrumkavými arašidmi....

Pomarančový koláč
A zase som sledovala televíziu a zbadala som super koláč je fakt rýchly a super.

Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou
Bravčový bôčik deň pred prípravou orežeme na úhľadné kocky, ktoré naložíme do soľného roztoku (soľ +...

Jesenný hruškový koláč
Všetky ingrediencie si zmiešame a vypracujeme lepivé cesto, ak bude suchšie pridajte ešte lyžicu vody...

Orestované cukinové plátky s tuniakom a kapary
Veľmi jednoduché, zdravé pritom sýte jedlo. Kombinácia cukiny s tuniakom je prekvapivo lahodná.

Avokádovo-lososové kvietky
Nie som ja nejako velmi zatazena na avokado, ale avokadovy krem v kombinacii s...

Kuriatkovo-zemiaková polievka
Kuriatka očistíme, umyjeme, pokrájame na kúsky a dáme variť do 1/2 litra vody. Zemiaky...

Gaštanové gule „Gýmeš“
Penový korpus: Suroviny šľaháme nad parou do zhustnutia, kým sa cukor rozpustí. Po 20 minútach...

Najzamotanejší slaný koláčik
Cesto rozvaľkáme do kruhu a vystelieme ním pripravenenú tortovú formu.

Ryžový šalát
Prvýkrát sme ochutnali tento šalát v tureckej reštaurácii a odvtedy ho robím k pečenému kuraťu ochutenému harissa...

Kura na sekte Hubert
Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom...

Opité vajcia
Jednoduchý recept ako využiť šťavu zo sladkokyslých uhoriek. Čerstvo uvarené majú výraznú chuť. Keď...

Sézamové pečené zemiaky
Rúru predhrejeme na 200°, zemiaky obielime a nastrúhame(alebo nakrájame) na tenké plátky. Olej zmiešame so...

Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...

Dánska pivná polievka
Do piva nalejeme pol litra vody. Chlieb nakrájame na malé kocky, ktoré ponoríme do tekutiny...

Opečená kuracina dusená s bobkovým listom
Talianska kuchyňa vo svojej podstate požaduje, ako píše Marcella Hazan vo svojej KK, dôsledné využitie...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky