Denné chody (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Polievka z medvedieho cesnaku

Bezmäsité jedlá

Medvedí cesnak je veľmi zdravá bylinka. Má priaznivý vplyv na srdce, priaznivo pôsobí na vysoký...

prazdny

Tekvicová roláda

Dezerty

Tekvicu rozkrojíme, vyberieme jadrá a upečieme ju pri 170 °C domäkka.

prazdny

Nočky z polenty

Dezerty

Minule sme tu písali o polente a bolo mi vysvetlené že ked sa jej zje málo, takže...

prazdny

Fazuľový koláč so zemiakmi

Bezmäsité jedlá

Je to rýchla večera, recept som videla na nejakom televíznom kanáli.

prazdny

Karfiolové karí s kokosom

Bezmäsité jedlá

Karfiol nemusí byť len vyprážaný.

prazdny

Farebné papriky s plnkou

Kuracie mäso

Kuracie mäso pokrájané na menšie kúsky osolíme, ochutíme čiernym aj grilovacím korením, pokvapkáme olivovým olejom,...

prazdny

Vanilkovo–orechové rožteky

Koláče

Zo surovín vypracujeme cesto, dáme ho do fólie a na hodinu odložíme do chladničky. Potom...

prazdny

Cestoviny so špenátom

Cestoviny

Jednoduché a hlavne rýchle jedlo.

prazdny

Domáca vegoš pizza

Večera

Moja obľúbená :)

prazdny

Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“

Hovädzie mäso

Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...

prazdny

Nepečený jablkový koláč

Koláče

Jablká sú do koláčov jedným z najpoužívanejších druhov ovocia. Sú šťavnaté a sú superbodkou v koláčoch....

prazdny

Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom

Hlavné jedlá

Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...

prazdny

Plnené zemiakové rezne

Bezmäsité jedlá

V šupke uvarené zemiaky olúpeme a roztlačíme. Spolu s múkou, vajcom a soľou vypracujeme hladké...

prazdny

Bramborák trošku ináč

Bezmäsité jedlá

Na čistú utierku nastrúhať zemiaky, poriadne vyžmýkať vodu a škrob, a dať do misky...

prazdny

Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou

Cestoviny

Tento recept ponuka siroku skalu vyuzitia vlastnej fantazie. Kto radsej bez masa, moze slaninu vymenit...

prazdny

Kokteilové acidko Ríbezliatko

Nápoje

Na schladenie horúcich letných chvíľ je ideálne toto vychladené kyslé mlieko kyslastosvieže a vonné od medu...

prazdny

Perkelt z kapra

Hlavné jedlá

Kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, rozkrojili na polovice, osolili a hlavu s...

prazdny

Zabudnutý puding

Koláče

Je to slávny puding, ktorý opäť preslávil Richard Sax. Je to akýsi typ torty...

prazdny

Slivkovo - tvarohová pochúťka

Koláče

Múku, mlieko, vajcia a soľ zmiešame a cesto necháme 20 minút oddýchnuť. Slivky necháme...

prazdny

Hrášková polievka

Bezmäsité jedlá

Túto polievočku máme veľmi radi. Naučila ma ju moja maminka.

prazdny

Kura na moravský spôsob

Kuracie mäso

takéto kura som jedla na Morave u švagriny, preto ten názov.

prazdny

Kuracinka s haluškami

Kuracie mäso

Milujem kuracie prsia na vsetky spôsoby :)

prazdny

Jogurtovo-ovocný dezert

Dezerty

Tieto suroviny zvyknem aj len tak pomiešať v miske. Úprava do pohárov zafungovala, keď ma...

prazdny

Kokosové myšky, pre všetkých

Dezerty

Chutné myšky pre všetkých...

prazdny

Čokonuss muffin bez múky s nutelovým krémom

Koláče

Nie sú to typické muffiny, už len z dôvodu, že do nich nejde múka, ...

prazdny

Rezne naopak

Kuracie mäso

Ani sama neviem odkiaľ mám tento recept, ale je naozaj výborný.

prazdny

Pečeňové medailóniky

Obed

Nie každý obľubuje pečeň . Má svojskú chuť ale keď je dobre pripravená je z nej...

prazdny

Jelítka a jaternice v lístkovom ceste

Bravčové mäso

Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za...

prazdny

Sýty kukurično-zeleninovo-kurací Eintopf

Kuracie mäso

Tento tiež jednoduchý a chuťovo zaujímavý, veľmi dobrý recept som jedla prvý krát u známych, ...

prazdny

Pohánková polievka s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Znova ďalší experiment, ktorý nám celkom zachutil.

prazdny

Plnená kelová hlava

Bravčové mäso

Jesenný recept pre tých, ktorí sú leniví robiť plnené kelové listy.

prazdny

Losos na cibuľovej omáčke

Hlavné jedlá

Filet z lososa rozkrájame na väčšie kúsky (3 x 4 cm) a sprudka opečieme na rozpálenej panvici...