
Tekvicovo-hruškový koláč s mascarpone krémom
Náš tekvicovo-hruškový koláč je plný jesenných chutí a farieb....

Parené buchty s orieškami a čiernymi ríbezlami
Naše obľúbené jedlo, na ktorom obmieňame iba posyp.

Zemiakovo-tekvicový prívarok s opečenými šampiňónmi
Nie som si stopercentne istá, ktorý druh tekvice som použila. V angličtine to je marrow 'tiger cross' ...

Rýchla omeleta zo zbytkov
Potrebovala som urobiť obed za pár minút, v chladničke som mala zbytok zemiakov so špargľou, ...

Bochníčky s kávovým krémom
Vianoce sú výkladnou skriňou sladkej kuchyne. Drobné pečivo, koláčiky, rezy, medovníčky, miňonky......

Paradajková polievka trochu inak
Varila som paradajkovú polievku a veľmi nám chutila tu je recept. Našla som ho na internete.

Jarné závitky
Našla som dobrý receptík v jednej kuchárskej knihe a trošku som ho upravila podľa seba, možno...

Nudle s mladým zelím a uzeným masem
Tak přátelé původně měl být tento recept jen pro vegetariány , ale manželka měla jiný názor a...

Opečené kuracie pečienky v lokšovom mešteku
Dnes len tak sviatočne a obed skôr jednoduchý, ale veľmi chutný. kuracie pečienky som opiekla...

Chlebové paličky s fazuľovo - cesnakovou omáčkou
Chlebové paličky: Pripravíme si suroviny na cesto.

Pivné špekáčiky
Špekáčiky rozrežeme pozdĺžne na polovice, olúpané cibule nakrájame na polovične kolieska. Pivo rozmiešame s kečupom...

Jemná omeleta so sušenými paradajkami a cesnakovo-syrovou náplňou
Jde o momentální nápad po silvestrovském občerstvení - v lednici zbyla jí česnekovo-sýrová pomazánka (u nás pod...

Špekáčiky na čiernom pive
osupeme si spekacky stredom nadkrojime s dame tam koliesko cibule a trochu feferonky kto nema rad tak...

Koláč na Tu B’Shevat
Sviatok ~ Tu B’Shevat ~ tento krásny sviatok Nový rok stromov/Deň stromov vo svete sa tohoto roku...

Jelení šašlík s bryndzou, so zeleninou a slivkovým dipom
Jeleniu sviečkovicu, slaninu a a očistenú papriku nakrájame na stredne veľké kúsky, všetko ochutíme...

Opitá sviňa
toto jedlo sa robí kedˇ sa chce stretnútˇpartia priatelˇov pri dobrom vínku a besede

Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom
Aj vy ste zástancom toho, že variť treba sezónne? Tak využijeme dary prírody, ktoré sú...

Hokkaido krém s ružičkovým kelom
Tekvica pochádza z Nového Anglicka a Japonci ju od nepamäti pestovali na sopečných pôdach ostrova Hokkaido...

Sedmohradská paradajková polievka
Z múky pripravíme zápražku, podlejeme ju paradajkovým pretlakom a vodou.

Focaccia s varenými zemiakmi a rozmarínom
Túto focacciu robievam na pikniky namiesto chleba. Dá sa nakrájat na väçsie stvorce, potom prekrojit...

Valentínske cupcakes
Aký by to bol Valentín, bez sladkého prekvapenia? Jahodové cupcakes sú na túto príležitosť ako stvorené....

Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs
Pôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú....

Biele čili
Jednoduche , rychlo pripravene , chutne a zdrave jedlo z kuracieho masa a bielej...

Takzvané zbytkové špagety
Keď nebolo takmer nič v chladničke a nebol ani čas variť, tak som sa rozhodla pre...

Šošovicový šalát s figami a kuskusom
Na rozohriatom oleji opečieme nakrájanú cibuľu , pridáme vopred uvarenú šošovicu a premiešame.

Bramboračka podľa Božulky
Tento recept je zmesou niekoľkých receptov na ktorom som sa ustálila po mnohých pokusoch a myslím, že...

Zeytinyağlı lahana sarması
Kapustné listy plnené ryžou, píniovými orieškami a sušenými ríbezľami, dusené v olivovom oleji.

Vyprážané tyčinky churros obalené v lieskových orieškoch
Tradične sa churros podávajú s čokoládovou omáčkou, do ktorej sa namáčajú. My sme vytvorili chrumkavé...