Foto: ingova
Ľahký a rýchly recept. Ked chcem niečo rýchlo pripraviť a hlavne sa mi nechce, Ovocie je vždy po ruke.
12
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
115 g |
|
250 ml |
|
6 PL |
|
200 g |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
150 g (alebo mrazené alebo iné ovocie) |
|
štipka |
|
Posýpka: | |
50 g |
|
2 PL |
|
35 g |
|
Postup
-
1
Žltky s cukrom vyšlahať. Pridať acidolfné mlieko / ked nemám tak si rozriedim jogurt s mliekom/, olej a zlahka premiešať
-
2
Bielky vyšlaháme
-
3
Pridáme múku s kypriacim práškom, sodabikarbonu, sol a sneh. Nakoniec jahody trochu pokrájané
-
4
Pripravíme si posýpku z múky, cukru a palmarínu. Do formy na mafiny dáme papierové košíčky a naplníme ich asi do dvoch tretín, posypeme posýpkou.
-
5
Upečieme 20 minút na 180-200 C. Môžeme ich rozne ozdobiť ovocím, čokoládou, šlahačkou či polevou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu