Jednoduchá malinovo-čokoládová torta
Foto: marinette
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Korpus: Do jednej misky dáme bielky s citrónovou šťavou (ak nemáte čerstvú šťavu, stačí štipka citrodeka) a vymiešame do tuhého snehu. Do druhej misky dáme žĺtky, ku ktorým pridáme postupne cukor a pomaličky premiešavame metličkou. Žĺtky vymiešane s cukrom obohatíme o múku preosiatu spolu s kypriacim práškom cez sitko, do cesta pridáme sneh z bielkov a opatrne vymiešame. Ak sa vám cesto bude zdať moc riedke, nerobte si ťažkú hlavu, tak to má byť ;) Cesto nalejeme do formy a necháme piecť cca 20-30 minút na 180 °C. Po dopečení a vytiahnutí z formy korpus prerežeme na polovicu, najlepšie je zvoliť čo najdlhší nožík a necháme vychladnúť.
- 2
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu spolu s Cerou, po rozpustení necháme vychladnúť.
- 3
Zo smotany na šľahanie vyšľaháme šľahačku, ktorú pridáme do nádobky s ricottou. Vymiešame, pridáme cukor a vychladenú rozpustenú čokoládu, kľudne si môžete trošku čokolády odložiť na ozdobenie. Podľa potreby môžete do krému pridať stužovač.
- 4
Rozrezaný korpus potrieme malinovým džemom, rozotrieme krém, cca na hrúbku 2 cm. Na krém opatrne položíme druhú polovicu.
- 5
Ak chcete použiť fondán, tak zvyškom krému jemne natrite tortu celú. Fondán jemne rozvaľkajte na doske (použite práškový cukor namiesto múky, aby sa nelepil) a môžete natiahnuť na tortu. Ak chcete tortu bez fondánu, troška krému môžete rozotrieť na vrch torty. Tortu môžete dozdobiť malinami v čokoláde.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu