
Zapekaná kyslá kapusta
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pór a mrkvu takisto. Na rozohriatom masle tieto suroviny...

Karamelizovaná cibule s jehněčím na kuskusu
Bylo nás 6 a pohoštění se neslo v duchu Maroka. Tohle jídlo velice chutnalo kromě toho,...

Medové muffinky s čučoriedkami
Tieto mufiny nie su velmi sladke, namiesto cukru ide do nich med.

Slepý boršč
Boršč milujem a tento varím najradšej lebo sa rýchle varí. Slepým ho nazval môj otec, keď v...

Bezlepková kelová polievka
Polievku sme spestrili o sladké zemiaky, ktoré v kombinácii s kelom vniesli do tohto pokrmu nové...

Orechová hviezda
Klasickým spôsobom si vypracujeme cesto, alebo necháme vypracovať a vykysnuť nejakým elektrickým pomocníkom.

Kokosovo– želatínový koláč
Cesto vymiešame a upečieme na plechu. Koláč potrieme malinovým lekvárom a kokosovou plnkou.

Pizzové slimáčiky z lístkového cesta
rozdelime cesto na dve časti. jednu odložim a pracujem s tou druhou.

Bravčové pečené s jablkami
Rúru predhrejeme na 250 °C. Mäso vložíme kožou nadol do pekáča. Podlejeme vodou a prudko...

Plnená husacia pečeň na jablkách
Husaciu pečeň nakrájame na plátky a osmažíme na suchej panvici. Vyberieme na tanier a dáme na teplé miesto.

Pokus-kus
Začalo to nákupom v bioobchode a skončilo upratovaním chladničky. Chuťovo smerom k orientu. Skúste...

Domáca hydinová paštéta s koňakom a bylinkami
Dobrý deň, tento recept som si vybral preto, lebo je to vynikajúce buď ako predjedlo alebo...

Zemiaková pizza
Tento recept sme vymysleli s manželkou. Raz, keď sme mali chuť na pizzu a doma...

Plnené pstruhy na zbojnícky spôsob
Očistené pstruhy zvonka i z vnútra osolíme a okoreníme mletým čierným korením, naplníme pripravenou plnkou, ...

Francúzske kurča
Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...

Cesnakový olej - všestranné využitie
očistíme cesnak a rozmixujeme . Dáme do umeleho kýblika alebo do poharika a zalievame obome olejmi...

Špenátové fusilli s jarnou cibuľkou a syrom
Špenát je aj napriek zboreniu mýtu o vysokom obsahu železa stále obľúbenou zeleninou v slovenských kuchyniach, ...

Kurča po čínsky
Kuracie prsia pokrájame na rezance a opražíme na oleji. Pridáme čierne korenie, karí, sójovú...

Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke
Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou...

Filety s pórom v syrovej omáčke
ja som pon prakticky prisla ako sa hovori "kura k zrnu". , ale hned ma zaujal svojou...

Špenátový točený
Počkáme kým sa rozmrazí pretlak, dáme doň vajíčko, ale nadbytočnú vodu zlejeme, strúhanku a polovicu nastrúhaného sýra,...

Filé s citrónom a bylinkami
Ryby sú u nás obľúbené, snažíme sa ich jesť čo najčastejšie a tak sa na náš...

Platýs, morský vlk a krevety
Dnes bol obed príliš dietny, tak som musela večeru vylepšiť.

Zeleninová polievka s lyžicou nastojato
Pôvodne som tento recept nazval „Pečeňové nokerdlíky v redukovanej zeleninovej polievke“ – ááááále! Prečítal som si...

Polievka fazuľová pestrá
táto polievka je taký pokus, že koľko druhov surovín sa zmestí do jedného hrnca!Ale nie na množstvo,...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky