Mandľová bábovka s čučoriedkami
Foto: mirkatarby
Rýchlovka... Pri malých pomocníkoch sa ani inak nedá. Pôvodne je to bakewell cake, ale skončilo to v bábovkovej forme.
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
150 g (alebo Hera) |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
150 g (+ na posypanie čučoriedok) mleté |
|
2 ks |
|
1/2 bal |
|
150 g |
|
1 PL (na posypanie čučoriedok) |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Všetky suché suroviny zmiešame, pridáme vajíčka (ak sú menšie, tak 3 ks) a maslo. Mixérom vymiešame. Cesto je dosť husté.
- 2
Do vymazanej tukom a múkou, resp. mletými mandľami vysypanej formy dáme 2 tretiny cesta. Na to dáme čučoriedky, zmiešané s lyžicou cukru a lyžicou mletých mandlí. Na ne navrstvíme zvyšné cesto pomocou stierky.
- 3
Dáme piecť na 180 st. na 50 min.
Tiež mandľová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu