Foto: vladimirkaplan
Uz dlhy cas som sa chystal upiect cheesecake a cital som si desiatky receptov, nakoniec som si vyskladal ten svoj vlastny a podarilo sa Zobraziť celý popisUz dlhy cas som sa chystal upiect cheesecake a cital som si desiatky receptov, nakoniec som si vyskladal ten svoj vlastny a podarilo sa mi to uspesne. Ak chcete, vyskusajte.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Rozpustene maslo zmiesame s rozomletymi, alebo rozpucenymi maslovymi susienkami a zmes utlacime na dno tortovej formy, na utlacanie mozete pouzit dno pohara, alebo maleho plechoveho hrnceka.
- 2
Do vacsej nadoby si dame plnotucny tvaroh a cukor, ktore dokopy miesame, az kym nevznikne hladka hmota, potom pridame kyslu smotanu a znova kratko premiesame, po jednom pridavame vajcia a po kazdom vajicku znova dobre premiesame a na zaver pridame citronovu stavu z polovice citrona, vanilkovy extrakt, pre tych bohatsich moze byt aj kaviar z jedneho vanilkoveho lusku, namiesto extraktu a uplne na koniec do zmesi vmiesame Zlaty klas alebo Maizenu. Zmes bude dost riedka, ale nebojte sa, taka ma byt.
- 3
Zmes nalejeme na utlacenu hmotu susienok a masla. Tortovu formu si zo spodu obalime alobalom. Ruru si predhrejeme na 180 °C a vlozime do nej plech na pecenie, do ktoreho nalejeme asi 1,5-2 cm vody a do tej vody polozime nasu alobalom obalenu tortovu formu.
- 4
Pri 180 °C pecieme 30 minut, potom znizime teplotu na 160 °C a pecieme dalsich 30 minut, po dopeceni ruru vypneme a nechame v nej nas cheesecake este 1 hodinu stat bez otvorenia. Po hodine ho mozeme vybrat nechat vychladnut a podavat. Moze sa na vrch dat aj nejake ovocie, bola by ta chut zaujimavejsia. Je naozaj vynikajuci, aspon mne sa podaril.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pořád o chloupek lepší přidat jakýkoli vlastní nesmysl, než tady dělat machra s receptem okopírovaným z restaurace, viď @2010.