Torta Doba Ľadová

mataliptak - fotkamataliptak, 12. februára 2012

Moj syn Peťko mal 11 rokov tak bolo treba urobiť tortičku .... :-) tak som sa trochu posnažila a aj ked som nebola Zobraziť celý popis Moj syn Peťko mal 11 rokov tak bolo treba urobiť tortičku .... :-) tak som sa trochu posnažila a aj ked som nebola velmi spokojná s výsledkom , Peťkovi bol velmi potešený ...:-)

Suroviny

15 ks
15 PL
15 PL
3 ks
PLNKA:
600 ml
300 ml
3 ks
300 gr alebo na varenie
600 gr
9 PL
200 ml
100 ml (malinový)




Postup

  1. 1

    Urobíme si tri piškotové cestá , každé z piatich vajec ... ja som robila klasicky : žltka som oddelila od bielkov , bielky vyšlahala s 5 Pl kryštálového cukru , ked je sneh tuhý postupne pridáme žltka a 5 Pl polohrubej múky premiešanej s práškom do pečiva .... dáme piecť na plech vystlaným papierom na pečenie a do vyhriaten rúry na 180 stupnov ... takto som si urobila 3 piškoty ...

  2. 2

    Plnka : mlieko si dáme variť , v dvoch deci vody si vymiešame 3 zlaté klasy a 9 PL cukor .... poriadne vymiešanú zmes prelejeme ku vriacemu mlieku a za stáleho miešania uvaríme hustý puding ...

  3. 3

    puding dáme vychladnúť a zatial si vyšlaháme maslo ale nie žiadne margaríny ale klasické maslo .... ked je puding studený tak ho postupne zašlaháme k vyšlahanému maslu ... našlahá sa krásny jemnú a chutný krém :-)

  4. 4

    Višňový džem si vymiešam s hustým sirupom a poriadne ním polejem alebo potriem dve piškoty ... spodnú a strednú , tá čo bude na vrchu tú nie .... natrieme krémom hojne ... a samozrejme potrieme aj boky torty ... no a potom zdobíme ako kto chce ja som robila tak , že som potiahla celú poťahovkou K2 a mala som obrázkovú oblátku Bodu Ladovú tak som ju jemne potrela vodou a prilepila na poťahovku , dozdobila som a hotovo ... :-) a takto nejako vyzerala v priereze ... a hlavne vraj nebola suchá lebo bola hojne poliata sirupom s džemom :-)

    Torta Doba Ľadová  - obrázok 4

Diskusia k receptu

bejgi
že nespokojná? Tá ozdoba je nádherná :)
cica2
veď je krásna, ja by som to tak nedokázala vyzdobiť. Peťkovi všetko naj k narodeninkám, viem si predstaviť akú musel mať radosť :-))
ancicka
Synčekovy veľa zdravia a isto chutila a mal radosť.
sneica
@Mataliptak syncekovi Petkovi k narodkam prajem vsetko naj...hlavne zdravicko.torta urcite potesila lebo je nadherna a urcite chutna...s tym syrupom a dzemom,super...a ak este daco ostalo tak sa hlasim o maly kusok...:)))
mataliptak
dakujem vám velmi pekne za milé komentáre a Peťko dakuje za gratulácie .... @sneica jasné , že ešte ostalo srdečne Ťa pozývam a tiež aj kávičku si dáme :-)
evas13
Tortička je nádherná, Peťkovi prajem všetko najlepšie. Prezraď akou si dostala tie zvieratká na ten marcipán, páči sa mi to. :)
mataliptak
@eva13 tie zvieratká boli na tlačenej oblátke to sa tak dá kúpiť a len som ju jemne potrela vodou a to sa prichytí na ten marcipán :-) a inak dakujem aj za Peťka :-)
orchidea
najväčšia radosť je piecť pre deti... krásnu tortu si upiekla, šikuľka
mataliptak
dakujem ...:-) @5kaneugebauer to som rada , že ti chutila ale ešte zdaleka neviem také krásne torty piecť ako ty :-) ale verím , že ma dobre zaškolíš :-)
janger
A preco si nebola spokojna? Ved je krasna :-). A Petkovi dodatocne blahozelam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia