Polievka s tofu, hubami a limetkou
Na vývar som použila bujón z húb shitake. Pridáme k nemu strúhaný zázvor, privedieme k...
Empanada
Empanadas som po prvý krát ochutnala v Argentíne kde boli robené z kysnutého cesta v tvare pol...
Cuketový slaný koláč
Keď sa ma môj muž opýtal čo bude na obed, odpovedala som mu, že cuketa....
Kôprovka
20 rokov som túto omáčku nejedla dostala som na ňu neskutočnú chuť. Táto s trochu obmeneným...
Lasagne bolognese
jedne z najlepších lasagne ktoré som jedla nemaju sice na tie z morských plodov ktoré tak milujem...
Lístkové špirálky so sušenými paradajkami, špenátom a mandľami
Sušené paradajky vyberieme a necháme odkvapkať od oleja.
Slaný koláč s červenou cibuľou a baklažánom
Cibuľu očistíme a nakrájame na polovice, následne na plátky.
Hokkaido nátierka
Zo záhrady som si priniesla tekvice Hokkaido a začala som hľadať recepty, už som robila polievku,...
Zapekaný plnený patizón
Urodilo sa nám veľa patizónov, tak vymýšľam rôzne spôsoby spracovania. Tentoraz som sa inšpirovala týmto...
Taštičky so špenátom, hubami a šošovicou
Šošovicu umyjeme a uvaríme v hrnci domäkka - cca 30 minút.
Köttbullar
Alebo aj švédske mäsové guľky. Môj priateľ je švéd a nedávno sme sa presťahovali do Švédska,...
Šúľance z tvarohového cesta
od svojho detstva ľúbim túto dobrotu, buď s makom alebo so strúhankou. A kedže ich...
Falafel z fazule
Falafel sa robí najčastejšie z cíceru, žltého hrachu, bôbu, ale aj z fazule...
Šošovicový bochník
Šošovicu si vopred namočíme. Prepláchneme a spolu s vodou a soľou uvaríme domäkka. Varím v...
Hovädzie pečené špikované cesnakom /fotorecept/
Skúsili ste už niekedy piecť hovädzie z iného kusu ako sú tradične používané časti hovädzieho na pečenie...
Lodivod dunajský
Jedna z verzií ´námorníckeho mäsa´ ako mi odporúčala kolegyňa. Veľmi sýte. Skúste. :-)
Bravčové karé na srbský spôsob
Sezóna papriky a paradajky je v plnom prúde a uprostred leta dobre padne jedlo s nimi pripravené....
Čvachtavé halušky
Moja starká skoro ovdovela a keďže mala veľkú záhradu a hospodárstvo, chodil jej pomáhať nádenník z...
Šampiňónová bageta alebo rožok
Dnes som mala čas len na také študentské varenie. Spravila som rýchly obedík z toho, čo...
Baklažán s fazuľovo - bazalkovým krémom
Deň vopred si namočíme fazuľu. Potom ju opláchneme a uvaríme domäkka v posolenej vode s bobkovým...
Chorizo omáčka
Najčastejšie sa používa na pastu:))... nezabudnite posypať syrom:)..... a vychutnávať:))
Šišky bez vysmážania
Tento recept som našla v českom časopise " Knihovnička ", pripravila som ho s menšími úpravami,...
Chrumkavé fašírky z novej bielej hlávkovej kapusty /fotorecept/
Mala som menšiu hlávku novej kapusty, rozmýšľala som, čo z nej spravím a rozhodla som...
Tagliatelle s dubákmi, cherry paradajkami a zelerovou vňaťou
Dávno sme nemali cestoviny a ešte k tomu domáce. Spravila som tagliatelle a zvolila som...
Kuracie rolky plnené špenátom a syrom
Jednoduchá cesta ako dať jesť deťom špenát, aby sa im páčil. Dospelí si tiež pochutia...
Plody mora na tanieri
Scallops(musle sv. Jakuba) a lobster(homar) su moje najoblubenejsie plody mora , obzvlast v letnych mesiacoch...
Bravčové plátky s lahodnou chuťou zelených olív a slaných citrónov
Ak máte radi chute sladkého Francúzska, konkrétne Provançe, tak ste na tej najlepšej adrese...
Plnené pstruhy
Môj obľubený recept s čerstvými bylinkami. Väčšinou ich robievame v alobale a v pahrebe so zemiakmi, ale...
Uletence a Slncová kaša
Mali sme chuť na krídla, ale čo k nim? Príloha je čistý experiment... :-)