![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makové lievance
Zmena neuškodí. Aj obyčajné lievance sa dajú pripraviť inak. Stačí použiť pri ich príprave mak....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia s parmezánom z našej kuchyne
Na výrobky z ovčieho mlieka a oštiepky extra zvlášť, nášho krásneho Slovenska, nedám dopustiť. Okrem maškrtenia v originálnej podobe, ich úspešne využívam i v našej domácej kuchyni....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakový šalát s kurkumovou zálievkou
Zemiakových šalátov je veľmi veľa druhov. Zmenu urobí aj kurkuma, ktorá sa u nás používa čoraz častejšie. A oprávnene....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacie filé na cesnaku a chrene
Ryby a chren? Prečo nie. Každá zmena v príprave jedál je ku prospechu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli
V obchode s európskymi potravinami som objavil kaukazské korenie „Chmeli-Suneli“, tak som ho musel odskúšať aj v našej kuchyni....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rolky z rybacích filiet
Zmena neuškodí. Rybičky v tvare roládok určite nielen zaujmú, ale aj zachutia. Rýchla príprava...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cibuľovo-zemiakový nákyp
*Tento recept ma pred rokmi zaujal v prílohe denníka Korzár svojou jednoduchosťou. Jedlo nám chutilo, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkovo-mätové cestoviny
Jablká nemusia byť iba na koláče a žemľovky. Môžu sa použiť aj v kombinácii s cestovinami....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie kocky na hubách – Herkules na tanieri
Variant so slovenskou zemiakovou kašou, ale chutia od chlebíka nášho každodenného, cez ryžu, až po parenú knedľu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s uhorkovou omáčkou
Uhorky väčšina z nás používa na šaláty. Ale napadlo by vás použiť ich na omáčku na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slepačí vývar z domácej sliepky s domácimi rezancami
Výborný vývar z domácich surovín a k tomu domáce rezance. Ruku na srdce, kto by...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie mäso s pórom
Pri hovore s dcérou, ktorá robí šéfku jednej kuchyne, som sa zmienil, že mám na záhrade veľké póry, nech poradí nejaký recept....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená ryža s mäsovými guľkami
Urobiť jedlo v jednom hrnci je rýchle a praktické, čo v dnešnej dobe nie je zanedbateľné....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Škoricové cestoviny
Zmena nezaškodí. Sladké cestoviny sa robia dávno a na rôzne spôsoby. Ale skúsili ste už škoricové cestoviny?...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie soté na horčicovo-dubákovej omáčke
Kuracie prsia očistíme, nakrájame na pásiky alebo kocky, osolíme a okoreníme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ryžová polievka so špargľou a hráškom
Ryžové polievky sa u nás nerobia často. Ak ju ale spojíme so zeleninou, výsledok je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šarišské kapustníky
Kapustníky sa robia po celom Slovensku. Ale u nás na Šariši sa robia na rozdiel od...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou
Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom
Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Omeleta s brokolicou a kuracím mäsom
Omeleta je rýchlo pripravené a chutné jedlo. Na večeru ako stvorené. Ak ju naplníme vhodnou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka z cvikly so strateným vajcom a slaninou
Cviklových polievok je veľa druhov. Jednou z nich je aj táto polievka, ozvláštnená strateným vajíčkom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Smažené vajcia
Jednoduché, lacné, rýchle a chutné. Pýtate sa čo? Predsa smažené vajcia tak, ako ste ich ešte nejedli....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketový perkelt so šampiňónmi
Vlastne je to perkelt ako s bársakým mäsom, ale ono je nahradené zeleninou a hubami....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ázijské opekané rezance (stir fry)
Recept som rozdelila na základné suroviny a doplnkové. Dokonca aj mäso môžeme vynechať a výsledné rezance...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená krkovička
Bravčové mäso nie je práve to moje "pravé orechové", ale čo človek neurobí pre návštevu, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nadýchané langoše z chladničky
Konečne po sviatkoch na odľahčenie ponúkam recept na jednoduché nadýchané langoše.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dusené filé na karí a zázvore
Rybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špenát so zemiakmi varený v jednom hrnci
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme do hrnca s vodou a soľou a celou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mäkučký langoš so syrovou plnkou
Veľmi jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinu. Langoše chutia výborne samotné, ale aj ako...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Makovo-lekvárové buchty
Na dnešný pôstny deň som upiekla tieto buchty. Použila som kombináciu mak so slivkovým lekvárom a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Nenáročná vajíčková polievka
Do hrnca dáme olej, keď sa zohreje, prisypeme múku a urobíme si zápražku. Miešame...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie soté na koreňovej zelenine s tarhoňou
Umyté a očistené kuracie mäso nakrájame na kocky a nasolíme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny s brokolicovo-šampiňónovou omáčkou
Cestoviny a k tomu omáčka či zelenina je vcelku bežná kombinácia surovín. Pridáme huby a máme...