Kebab z rúry fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 12. októbra 2025
Kebab z rúry (fotorecept)
Foto: kucharka

Kebab je obľúbený hádam všade. Týmto spôsobom prípravy máte za chvíľu chutný obed na stole.

15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

  mleté (hovädzie alebo jahňacie)
 posekaná
 posekaný
Bylinky:
 posekaná
 posekaná
Na pokvapkanie:



Postup

  1. 1

    Množstvá surovín nepíšem, recept je skôr na spôsob prípravy. Všetko spolu zmiešame - z byliniek si vyberieme iba jednu obľúbenú. Môže sa pridať aj najemno pokrájaná červená paprika. Zmes dáme aspoň na dve hodiny do chladničky.

  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie. Zmes rozotrieme na akoby veľkú placku, na hrúbku asi 2 cm. Potom nožíkom alebo špachtľou kývajúcimi pohybmi placku porozdeľujeme na dlhé pásy. Jemne pokvapkáme olivovým olejom.

    Kebab z rúry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme do rozpálenej rúry, 200 stupňov, asi 10 minút, alebo podľa gusta :-) Ak mäso pustí trocha šťavy, veľkou lyžicou ju odoberieme. Rúru prepneme na vrchný gril a ešte pečieme - grilujeme 5 minút alebo podľa gusta a chuti.

    Kebab z rúry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotovo. Ja som podávala s bulgurom zo zeleninou (na studeno). Tiež som k tomu urobila "dip" zo smotany zmiešanej s trochou sambal oelek a čili. Dobrú chuť.

    Kebab z rúry (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

kucharka
@haji (12.10.2025 10:09)

Ďakujem. Ako som už písala, je to rýchlovka, hodí sa.
chemik
Bulgur je pro mne k "suchému" masu příjemnější přílohou než obvyklejší rýže.
kucharka
@chemik (13.10.2025 12:04)
Aj mne k takémuto jedlu viac chutí bulgur alebo kuskus, väčšinou na studeno a v štýle "tabouleh". Aby to dobre išlo dolu krkom, pomôžu "dipy".