Kebab je obľúbený hádam všade. Týmto spôsobom prípravy máte za chvíľu chutný obed na stole.
príprava
na 200 °C
Suroviny
| mleté (hovädzie alebo jahňacie) | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| posekaná | 
                                                             | 
                                                    
| posekaný | 
                                                             | 
                                                    
| Bylinky: | |
| posekaná | 
                                                             | 
                                                    
| posekaná | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na pokvapkanie: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Množstvá surovín nepíšem, recept je skôr na spôsob prípravy. Všetko spolu zmiešame - z byliniek si vyberieme iba jednu obľúbenú. Môže sa pridať aj najemno pokrájaná červená paprika. Zmes dáme aspoň na dve hodiny do chladničky.
- 2
 Plech vystelieme papierom na pečenie. Zmes rozotrieme na akoby veľkú placku, na hrúbku asi 2 cm. Potom nožíkom alebo špachtľou kývajúcimi pohybmi placku porozdeľujeme na dlhé pásy. Jemne pokvapkáme olivovým olejom.
                                                    - 3
 Vložíme do rozpálenej rúry, 200 stupňov, asi 10 minút, alebo podľa gusta :-) Ak mäso pustí trocha šťavy, veľkou lyžicou ju odoberieme. Rúru prepneme na vrchný gril a ešte pečieme - grilujeme 5 minút alebo podľa gusta a chuti.
                                                    - 4
 Hotovo. Ja som podávala s bulgurom zo zeleninou (na studeno). Tiež som k tomu urobila "dip" zo smotany zmiešanej s trochou sambal oelek a čili. Dobrú chuť.
                                                     - 2
 

                                                    
                                                    
                                                    




 


Ďakujem. Ako som už písala, je to rýchlovka, hodí sa.
Aj mne k takémuto jedlu viac chutí bulgur alebo kuskus, väčšinou na studeno a v štýle "tabouleh". Aby to dobre išlo dolu krkom, pomôžu "dipy".