Kebab je obľúbený hádam všade. Týmto spôsobom prípravy máte za chvíľu chutný obed na stole.
príprava
na 200 °C
Suroviny
mleté (hovädzie alebo jahňacie) |
|
|
|
|
|
posekaná |
|
posekaný |
|
Bylinky: | |
posekaná |
|
posekaná |
|
|
|
Na pokvapkanie: | |
|
Postup
-
1
Množstvá surovín nepíšem, recept je skôr na spôsob prípravy. Všetko spolu zmiešame - z byliniek si vyberieme iba jednu obľúbenú. Môže sa pridať aj najemno pokrájaná červená paprika. Zmes dáme aspoň na dve hodiny do chladničky.
- 2
Plech vystelieme papierom na pečenie. Zmes rozotrieme na akoby veľkú placku, na hrúbku asi 2 cm. Potom nožíkom alebo špachtľou kývajúcimi pohybmi placku porozdeľujeme na dlhé pásy. Jemne pokvapkáme olivovým olejom.
- 3
Vložíme do rozpálenej rúry, 200 stupňov, asi 10 minút, alebo podľa gusta :-) Ak mäso pustí trocha šťavy, veľkou lyžicou ju odoberieme. Rúru prepneme na vrchný gril a ešte pečieme - grilujeme 5 minút alebo podľa gusta a chuti.
- 4
Hotovo. Ja som podávala s bulgurom zo zeleninou (na studeno). Tiež som k tomu urobila "dip" zo smotany zmiešanej s trochou sambal oelek a čili. Dobrú chuť.
- 2
Diskusia k receptu