Recepty, kde je karé
Dolniacke pečené bravčové mäso
Bravčové karé umyjeme, nakrájame na kotlety, ktoré naklepeme, pri kosti narežeme, osolíme a...
Rezeň pani kotolníkovej
Z mäsa nakrájame plátky. Šampiňóny nakrájame na plátky, uhorky a slaninu na malé rezančeky.
Bravčové pečené s jablkami
Rúru predhrejeme na 250 °C. Mäso vložíme kožou nadol do pekáča. Podlejeme vodou a prudko...
Bravčové mäso v ginovej omáčke
Mäso nakrájame na rezne, posypeme z oboch strán mletým čiernym korením a pofŕkame 4 lyžičkami Tatranského...
Srnčí chrbát à la Wellington
Cibuľu a huby očistíme a najemno nasekáme. Cibuľu orestujeme na oleji dosklovita, pridáme šampiňóny
a dusíme,...
Gazdovský tanier
Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu...
Bravčový hrebienok s ananásom
Moje obľúbené jedlo "dýchajúce" exotikou, vskutku lahodné bravčové pripravené s čerstvým ananásom a bylinkami.
Košovská špecialita
Za mojich mladých liet v Koši pri Prievidzi fungovala "Košovská pivnica", v ktorej podávali túto pikantnú...
Steak z Mlynskej doliny
Tento recept vznikol v zápale vyskúšať niečo nové, navariť zo surovín doma prítomných jedlo, ktoré...
Údené karé obalené v lieskových orieškoch
Údené mäso umyjeme a dáme variť asi 10-15 minút do vriacej vody do tlakového hrnca. Potom...
Cotoletta alla Bolognese
Mäso umyjeme a osušíme.
Rezeň vyklepeme v strúhanke
do obdlžnikového tvaru. Osolíme
ho a vypražíme. Vylejeme
prebytočný olej...
Sedliacke rebierko
Bravčové mäso umyjeme,
narežeme na rezne,
zľahka naklepeme, narežeme
okrajové blany, osolíme.
Maďarské rezne
Z bravčového karé si nakrájame
rezne, ktoré naklepeme,
osolíme a obalíme v trojobale
– múka, vajíčko, ...
Údené karé na víne
Mäso umyjeme, vložíme do
pekáča, pridáme slivky, zalejeme
vínom zmiešaným s 250
ml vody, prikryjeme a...
Oheň na jazyku
Mäso pokrájame na kocky,
obalíme v škrobovej múčke,
soli, glutasole, vajíčku a opražíme
na silnom ohni....
Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného
karé odsekneme rebierko.
Jemne naklepeme, osolíme
a opečieme na rozpálenom
oleji.
Dolniacke pečené bravčové mäso
Bravčové karé umyjeme, nakrájame na kotlety, ktoré naklepeme, pri kosti narežeme, osolíme a...
Rezeň pani kotolníkovej
Z mäsa nakrájame plátky. Šampiňóny nakrájame na plátky, uhorky a slaninu na malé rezančeky.
Bravčové pečené s jablkami
Rúru predhrejeme na 250 °C. Mäso vložíme kožou nadol do pekáča. Podlejeme vodou a prudko...
Bravčové mäso v ginovej omáčke
Mäso nakrájame na rezne, posypeme z oboch strán mletým čiernym korením a pofŕkame 4 lyžičkami Tatranského...
Srnčí chrbát à la Wellington
Cibuľu a huby očistíme a najemno nasekáme. Cibuľu orestujeme na oleji dosklovita, pridáme šampiňóny a dusíme,...
Gazdovský tanier
Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu...
Bravčový hrebienok s ananásom
Moje obľúbené jedlo "dýchajúce" exotikou, vskutku lahodné bravčové pripravené s čerstvým ananásom a bylinkami.
Košovská špecialita
Za mojich mladých liet v Koši pri Prievidzi fungovala "Košovská pivnica", v ktorej podávali túto pikantnú...
Steak z Mlynskej doliny
Tento recept vznikol v zápale vyskúšať niečo nové, navariť zo surovín doma prítomných jedlo, ktoré...
Údené karé obalené v lieskových orieškoch
Údené mäso umyjeme a dáme variť asi 10-15 minút do vriacej vody do tlakového hrnca. Potom...
Cotoletta alla Bolognese
Mäso umyjeme a osušíme. Rezeň vyklepeme v strúhanke do obdlžnikového tvaru. Osolíme ho a vypražíme. Vylejeme prebytočný olej...
Sedliacke rebierko
Bravčové mäso umyjeme, narežeme na rezne, zľahka naklepeme, narežeme okrajové blany, osolíme.
Maďarské rezne
Z bravčového karé si nakrájame rezne, ktoré naklepeme, osolíme a obalíme v trojobale – múka, vajíčko, ...
Údené karé na víne
Mäso umyjeme, vložíme do pekáča, pridáme slivky, zalejeme vínom zmiešaným s 250 ml vody, prikryjeme a...
Oheň na jazyku
Mäso pokrájame na kocky, obalíme v škrobovej múčke, soli, glutasole, vajíčku a opražíme na silnom ohni....
Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného karé odsekneme rebierko. Jemne naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.