Foto: uschi
Naozaj vás prekvapí, aké je to chutné!
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plátky opláchneme, osušíme, jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán, teplotu znížime a dusíme vo vlastnej šťave. Podľa potreby neskôr podlejeme vodou. Mäso udusíme domäkka.
- 2
Udusené rezne preložíme do zapekacej misky, polejeme výpekom, na každý rezeň uložíme koliesko cibule, plátok šunky, slaniny, posypeme strúhaným syrom a strúhankou. Do stredu každého rezňa položíme tenký plátok masla. Ak treba, podlejeme ešte vodou a dáme do vyhriatej rúry zapiecť.
- 3
Podávame so zemiakovou kašou, alebo opekanými zemiakmi. Vynikajúce!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu