Recepty, kde je hlava a chrbát z kapra
	
      
 
	          
	            Zabíjačkový prejt
	          
  Bravčovú hlavu uvaríme v mierne osolenej vode do polomeka . Ešte teplú ju oberieme a zomelieme spolu... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Huspenina z bravčovej hlavy a nožičiek
	          
  Do veľkého hrnca dáme dôkladne očistenú bravčovú hlavu,  bravčové nožičky,  bravčové koleno a zalejeme vodou
tak,... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Moja zabíjačková misa
	          
  Možno ma odborníci pre zdravú výživu budú naháňať,  ale nie je tá misa plná 
vynikajúcich dobrôt?... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Štedrá kapustnica starej mamy
	          
  Túto kapustnicu varievala ešte moja babka.  Volá sa preto štedrá,  že že do nej pridávali... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Vnútornosti v kapustovom liste
	          
  Pečienku rozdelíme na dva diely.  Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou,  pľúcami a srdcom... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Rýchla rybacia polievka
	          
  Polievka nemá tak výraznú rybaciu chuť ako „klasické“ halászlé a príprava je naozaj rýchla.  Je vhodné... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Jaternice a ich pečenie
	          
  Jaternici ako takej sa budem venovať len zbežne.  Receptov je veľa,  ale hlavne som sa... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Huspenina z údeného na Somogyiho spôsob
	          
  Tento recept mám z Madarska,  osobne som ho ešte nerobila,  ale poskytla som ho v... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Tlačenka ako ju robil môj starý otec
	          
  musím reagovať na recept "domáca tlačenka",  kde autor varí maso so zeleninou,  bobkovým listom ...... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Huspenina
	          
  Paprčky,  kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody,  ktorá by mala mäso prekrývať... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Pravá zabíjačková tlačenka
	          
  Mäso z hlavy,  koleno,  jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Moravské jaternice
	          
  Bravčovú hlavu uvaríme,  vykostíme a pokrájame na kocky.  Kože uvaríme osobitne domäkka.  Uvarené kože
a... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Pečené ryžové jaternice
	          
  Bravčovú hlavu,  pľúca a pečeň umyjeme a dáme variť,  pečeň varíme 20 minút.  Mäkké... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Ovarová polievka
	          
  Mäso nakrájame na kocky,  očistenú hlavu rozsekneme a dobre umyjeme.  Vložíme do osolenej vody, ... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Zabíjačková polievka z bravčovej hlavy
	          
  Očistenú hlavu dáme variť do vody,  neskoršie pridáme krúpy a posolíme.  Posekanú cibuľu a cesnak... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Pečená horniacka bravčová hlava
	          
  Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády,  ktorú pripravíme z uvedených... 
        
      
    
	
	
      
 
	          
	            Hustá jahňacia polievka
	          
  Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso,  ktoré sme pokrájali nadrobno... 
        
      
    
	
      
 
	          
	            Domáca tlačenka s cibuľou
	          
  Pripravil Jakub Reimitz,  šéfkuchár reštaurácií
Galloperclub,  Malecón,  Tapas Bar a hotela
Albrecht v Bratislave (recept pre... 
        
      
    
	  

Zabíjačkový prejt
Bravčovú hlavu uvaríme v mierne osolenej vode do polomeka . Ešte teplú ju oberieme a zomelieme spolu...

Huspenina z bravčovej hlavy a nožičiek
Do veľkého hrnca dáme dôkladne očistenú bravčovú hlavu, bravčové nožičky, bravčové koleno a zalejeme vodou tak,...

Moja zabíjačková misa
Možno ma odborníci pre zdravú výživu budú naháňať, ale nie je tá misa plná vynikajúcich dobrôt?...

Štedrá kapustnica starej mamy
Túto kapustnicu varievala ešte moja babka. Volá sa preto štedrá, že že do nej pridávali...

Vnútornosti v kapustovom liste
Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom...

Rýchla rybacia polievka
Polievka nemá tak výraznú rybaciu chuť ako „klasické“ halászlé a príprava je naozaj rýchla. Je vhodné...

Jaternice a ich pečenie
Jaternici ako takej sa budem venovať len zbežne. Receptov je veľa, ale hlavne som sa...

Huspenina z údeného na Somogyiho spôsob
Tento recept mám z Madarska, osobne som ho ešte nerobila, ale poskytla som ho v...

Tlačenka ako ju robil môj starý otec
musím reagovať na recept "domáca tlačenka", kde autor varí maso so zeleninou, bobkovým listom ......

Huspenina
Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať...

Pravá zabíjačková tlačenka
Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody...

Moravské jaternice
Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože a...

Pečené ryžové jaternice
Bravčovú hlavu, pľúca a pečeň umyjeme a dáme variť, pečeň varíme 20 minút. Mäkké...

Ovarová polievka
Mäso nakrájame na kocky, očistenú hlavu rozsekneme a dobre umyjeme. Vložíme do osolenej vody, ...

Zabíjačková polievka z bravčovej hlavy
Očistenú hlavu dáme variť do vody, neskoršie pridáme krúpy a posolíme. Posekanú cibuľu a cesnak...

Pečená horniacka bravčová hlava
Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených...

Hustá jahňacia polievka
Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali nadrobno...

Domáca tlačenka s cibuľou
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
Suroviny
Mäso
Zelenina+ strukoviny
Ovocie
Mliečne +syry
Cestoviny +prílohy
Ryby
Huby
Orechy+ semienka
Bylinky+ koreniny
Sladkosti+ pochutiny
Tekutiny
Oleje