Foto: miichchalko
Toto je jednotka v našej rodine, ktorá je veľkým milovníkom cesnaku.
Postup
-
1
Olúpeme si cesnak, nepretláčame ho, ale nakrájame týmto spôsobom: zatlažíme čepeľou noža na cesnak on sa rozpučí a krájame. Cesnak sa dá porcovať troma spôsobmi a vždy chutí v jedle inak. Orestujeme ho na masle. Keď je orestovaný podlejeme ho kuracím vývarom alebo iným len nie rybacím. Dám vám radu, ak Vám ostanú z porcovaného mäsa nejaká zbytky, kosti, šlachy alebo niečo, nevyhadzujte to, dajte to vyvariť, vývar preceďte, nechajte vychladnúť a dajte do platovej nádoby zamraziť. Neskôr sa Vám to zíde.
- 2
Do vývaru pridáme, zemiaky a Nenakrájanú petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie. Vňať tam len tak hoďte, nech sa tam vyvarí. Keď sú zemiaky mäkké odstavťe z platne a rozmixujte. ŽIADNA SMOTANA ANI MLIEKO !!! !!! !!! . Polievku vrátime na platňu a necháme prebublať. Podávame s pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu