Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Vývar s riasou wakame, pastou miso a mungo klíčkami

antaly - fotkaantaly, 1. júna 2020
Vývar s riasou wakame, pastou miso a mungo klíčkami
Foto: antaly
4-8
porcie

Suroviny

4 ks
3 ks
1/2 ks
1  ks väčšia
1 ks
1 PL
3 PL
2
1,7  l
1/2 šálky (mrazený)




Postup

  1. 1

    Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy, cibuľu necháme v celku. Všetko dáme do hrnca a zalejeme vodou.

  2. 2

    Pridáme soľ, korenie, nové korenie, bobkový list a uvaríme vývar. Ja ho varím tak 4 hodiny.

  3. 3

    Keď máme vývar hotový, vyberieme všetku zeleninu a odložíme ju nabok, budeme ju potrebovať neskôr.

  4. 4

    Do vývaru dáme hrášok, riasu wakame a sklenené rezance a varíme ešte takých 5-10 minút.

  5. 5

    Po odstavení pridáme do hrnca pastu miso zmiešanú s troškou vody a poprípade ešte dochutíme soľou.

  6. 6

    Hotovú polievku naservírujeme a doplníme nakrájanou zeleninou a mungo klíčkami, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia